MOGLA BI TO BITI JAKA MOMČAD: / Vokrri usporedio reprezentaciju Kosova s Vatrenima

Image
Foto: Screenshot YouTube

Puno prašine podignuto je uvrštavanjem Kosova u nogometnu obitelj UEFA-e. Jučer je na kongresu u Budimpešti tajnim glasovanjem (28-24) odlučeno da Kosovo bude 55.

4.5.2016.
13:42
Screenshot YouTube
VOYO logo

U tom slučaju, Kosovo bi vrlo vjerojatno zaigralo u skupini s Hrvatskom, gdje trenutačno ima pet momčadi, u odnosu na šest u drugim skupinama. Predsjednik kosovskog nogometnog saveza (FSK) Fadil Vokrri, dao je prognozu kako bi reprezentacija prošla u dvoboju protiv Vatrenih.

'Hrvatska je sigurno na višoj razini od nas'

''Hrvatska je sigurno na višoj razini od nas. Tu je možda i Srbija, dok ostale reprezentacije iz regije ne rade veliku razliku u odnosu na nas", procijenio je Vokrri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, na rang-ljestvici FIFA-e, Hrvatska više nije najbolja od zemalja regije. BiH je na 20. mjestu, Vatreni su 23., Srbija 55., Slovenija 61., Crna Gora 94., a Makedonija 141.

Ne stišavaju se dojmovi nakon trijumfa u Budimpešti, Kosovari su ostvarili svoju zasad najvažniju pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Shaqiri, Xhaka, Behrami, Januzaj...

"Prijem u Uefu je veliki uspjeh za Kosovo, to smo zaslužili i puno ranije. Odluka je donijeta tek sad, ali mi smo vrlo zadovoljni", dodao je predsjednik FSK-a.

A ovo su najpoznatiji igrači koji bi mogli promijeniti nogometno državljanstvo i zaigrati za Kosovo: Xherdan Shaqiri, Granit Xhaka, Valon Behrami, Blerim Džemaili (Švicarska), Adnan Januzaj (Švicarska), Lorik Cana, Agon Mehmeti, Taulant Xhaka (Albanija), Perparim Hetemaj (Finska).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo