SKANDALOZNO

I TOGA IMA U HRVATSKOM NOGOMETU: Pomahnitali sudac slomio kost igraču i poslao ga na hitnu

Više gotovo i nije vijest kad igrač udari suca, nego obratno, u upravo se to dogodilo na ua utakmici Druge županijske lige u Slavoniji, na gostovanju momčadi Omladinca iz Nize kod Sloge iz Podgorača. Stradao je igrač gostujuće momčadi Matija Garaj.

Morat će na operaciju nakon što mu je glavni sudac utakmice slomio jagodičnu kost.

Iz  NK Omladinca oglasili su se priopćenjem na Facebooku.

Mora na operaciju

“Matija Garaj nalazi se u bolnici u Osijeku i morat će ići na operaciju jagodične kosti nakon ozljede koju mu je nanio glavni sudac utakmice jučer u Podgoraču. Još bi shvatili da ga je Matija prvi udario, a prilazio mu je samo sa namjerom usmenog prigovora na suđenje. Ovako ne možemo nikako opravdati nasilje suca koji ga je odmah dočekao nalaktio i udario, a fizički je bar 15 kg jači i za glavu višlji od našeg igrača.

Delegat unio krive podatke u zapisnik

Također nije nam jasna uloga delegata koji je u zapisnik utakmice unio krive podatke, a gdje je optužio i drugog našeg igrača Flokija za udaranje suca, a koji se nalazio u tom trenutku 10-tak metara dalje za što ima i svjedoke i nije imao nikakav kontakt sa sucem.

Opet se provlači pitanje čemu delegati na utakmicama, a koji i tako nikad ništa ne vide.

Rijetko kada suce ocijene negativnom ocjenom unatoč njihovom lošem suđenje i u našem slučaju u zapisnik upišu netočno podatke, a vjerojatno sa namjerom da se nekog zaštiti i opravdana na uštrb drugih koji su najmanje krivi i došli su igrati samo nogomet.

Sa takvim ljudima u nogometu i lošim sucima skupljenim s brda i dola, nogomet na žalost može samo umrijeti. Sve to ide dok se ne desi ovakva situacija, gdje je dečko mogao ostati invalid zbog jednog nadobudnoga suca,koji si je svašta umislio i vjerojatno došao po zadatku na utakmicu, za svaki slučaj sudeći čak tri penala od kojih jedan smiješan, a jedan dvojben po mišljenju većine gledatelja.

Ostaje gorak okus

Pitanje koje se opet provlači: Do kada ovako? Zar mora netko poginuti da bi pojedincima iz gu*ice došlo u glavu da je nogomet plemenita igra iz koje bi bar u nižim ligama trebalo maknuti novac i plaćanje igrača i to molim u 6. ligi. Kako to objasniti današnjoj djeci, pogotovo 50-tak naših koji igraju nam u mlađim kategorijama? Reći će da to nema smisla i otići u drugi sport ili još gore prestati se baviti istim. Zar je to cilj?? Nakon svega ostaje gorak okus koji će se još dugo provlačiti.

Na kraju Matiji želimo brz oporavak i povratak kući”, stoji u priopćenju.

Povratak na Net.hr