VESELJE NA TRIBINAMA

I KIM JONG-UN GLEDAO KAKO HRVATICA OSVAJA ZLATO: Dario Šarić i ‘ozloglašeni diktator’ navijali za Saru Kolak

Senzacionalna 21-godišnja hrvatska atletičarka Sara Kolak postala je olimpijskom pobjednicom na Igrama u Rio de Janeiru, po drugi put u dva dana popravivši osobni i državni rekord koji sada iznosi 66.18 metara, a postigla ga je u četvrtoj seriji finala.

Kolak je u drugoj seriji osigurala mjesto među osam najboljih kopljašica, što joj je bio prvi cilj za finale, a eksplodirala je u četvrtoj seriji u koju je ušla sa šestog mjesta. Sarino koplje je u četvrtoj seriji poletjelo do nestvarnih 66.18 metara, čime je za gotovo dva metra popravila svoj osobni i državni rekord (64.30 m) postavljen samo dan prije u kvalifikacijama.

Tim je hicem za metar i 26 centimetara nadmašila do tada vodeću Južnoafrikanku Sunette Viljoen koja se više nije uspjela približiti senzacionalnoj Ludbrežanki.


ČUDO IZ LUDBREGA: ‘Rekli su mi da samo uživam, a iz tog uživanja je nastalo olimpijsko zlato’

Njen senzaciopnalni uspjeh s tribina su pratili Sandra Perković, dario Šarić i Kim Jongun!. Točnije jedna osoba koja je imitirala vođu najozloglašenije zemlje na svijetu privlačila je pažnju svojim izgledom. Toliko da se hrvatski košarkaš odlučio fotografirati s njim.

Sara Kolak osvojila je zlatnu medalju u bacanju koplja. Pritom je ponovo srušila državni rekord. Njen nastup pratila je i Sandra Perković.
Sara Kolak osvojila je zlatnu medalju u bacanju koplja. Pritom je ponovo srušila državni rekord. Njen nastup pratila je i Sandra Perković.Foto: Igor Kralj/PIXSELL

“Ja sam sebi obećala da ću se u finalu boriti isključivo za medalje. Ne vidim smisla uopće nastupiti u finalu među 12 najboljih na svijetu, ako ne želite osvojitimedalju ili pobijediti. Nije počelo dobro, ali mi se sve posložilo u četvrtom hicu. Moj trener je rekao da ću baciti 66.13, a ja sam bacila pet centimetara više, pa mi vjerojatno slijedi kazna”, kazala je kolak nakon pobjede.

ATHLETICS-OLY-2016-RIO  ATHLETICS-OLY-2016-RIO

ATHLETICS-OLY-2016-RIO

Povratak na Net.hr