ZDRAV KAO DREN

I DALJE BRZ KAO MUNJA: Bolt se vratio u London i na “stotki” istrčao 9.87

Usain Bolt na najbolji je način odgovorio na sve sumnje u njegovu formu koje su se pojavile zbog ozljede noge. Jamajčanski sprinter slavio je na 100 metara s rezultatom 9.87 sekundi na mitingu Dijamantne lige u Londonu.

Bolt je ove sezone vrlo malo nastupao zbog ozljede noge, preskočio je mitinge u Lauseannei i Parizu ovog mjeseca, pa su mnogi pomislili kako se neće pojaviti ni na Svjetskom prvenstvu u Pekingu koje počinje u kolovozu. A Bolt tamo želi osvojiti svoje treće zlato na 100 metara, što dosad nije uspjelo ni jednom atletičaru.

Šesti rezultat sezone

Do mitinga u Londonu, ove sezone trčao je za njega slabih 10.12, no na stadionu na kojemu je 2012. obranio tri zlata iz Pekinga, pokazao je kako je ozljeda prošlost. U polufinalnoj i finalnoj utrci istrčao je 9.87, što je šesti rezultat ove sezone.

Bolt je tako poručio svojim konkurentina, prije svih Justinu Gatlinu, kako itekako moraju računati na njega. Gatlin je vlasnik najboljeg rezultata sezone (9.74), ali u Londonu nije nastupio.

Na 100 metara, drugi je bio Michael Rodgers s 9.90, treći Kemar Bailey-Cole s 9.92.

Mo Farah nepobjediv na 3000 m

I Mo Farah se vratio na stadion svog najvećeg uspjeha, gdje je postao olimpijski prvak na 5000 i 10000 metara 2012. godine. Engleski atletičar somalijskog porijekla slavio je na 3000 metara sa 7:34.66 što je najbolji rezultat sezone.

Od zanimljivosti izdvojimo i pobjedu Talijana Marca Fassinottija u skoku u vis (2,31 m) , nad vodećim u Dijamantnoj ligi Katarcem Mutazom Essom Barshimom (2,28).  Drugi je, s istom visinom, bio talijanski skakač Gianmarco Tamberi.

Povratak na Net.hr