HVALA, ŽUTI: / Prosinečki pomogao Hrvatskoj!

Image
Foto: AFP

U utakmicama H skupine kvalifikacija za EURO 2016 Bugarska je na Malti slavila s 1-0, dok su u Oslu Norveška i Azerbajdžan odigrali bez pogodaka, 0-0.

12.6.2015.
23:01
AFP
VOYO logo

Azerbajdžanci, koje vodi Robert Prosinečki, nisu poraženi u Norveškoj, te su tako pomogli i hrvatskoj reprezentaciji. Unatoč velikoj nadmoći, Norvežani nisu uspjeli pobijediti, pa su sve dalje od prve pozicije u skupini nakon što su Hrvatska i Italija odigrali u Splitu 1:1. Bugari su na gostovanju protiv Malte promašili jedanaesterac u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena, a u 56. minuti Ivelin Popov je pogodio za pobjedu koja Bugare ostavlja u igri za treće mjesto.

Hrvatska vodi u skupini s 14 bodova, Italija je druga s 12, Norveška je na 10, a Bugarska na 8 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Islanđani pišu povijest

Veliki korak ka povijesnom prvom plasmanu na jedno veliko natjecanje napravili su Islanđani koji su kod kuće slavili protiv Češke s 2-1 u dvoboju dvije prvoplasirane selekcije skupine A. Česi su poveli preko Dočkala, no Islanđani su preokrenuli i pobjedom sada vode u skupini s velikim izgledima da odu u Francusku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nizozemska je slavila kod Latvije s 2-0, a prvi zgoditak je tek 67. minuti postigao Georginio Wijnaldum, da bi četiri minute kasnije Luciano Narsingh postavio konačan rezultat. I Turci su se jako mučili protiv žilavih Kazahstanaca, a do pobjede su došli tek u 83. minuti kada je Arda Turan pogodio mrežu domaćina na asistenciju Buraka Yilmaza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Island vodi s 15 bodova, Češka ima 13, Nizozemska je treća s 10, a Turska ima 8 bodova.

Wales milimetar od EURA

Slično kao Islanđani, i Velšani su napravili ogroman korak ka EURU nakon domaće pobjede nad Belgijom (1:0). Pobjednički zgoidtak za Velšane postigao je njihov najbolji igrač Gareth Bale. BiH je u Zenici slavila protiv Izraela s 3:1, a junak dvoboja bio je Edin Višća koji je postigao dva zgoditka. Izraelci su postigli prvi zgoditak na utakmici, a u strijelce se na ovoj utakmici upisao i Edin Džeko. Cipar je slavio kod Andore s 3:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovoj skupini vodi Wales s 14 bodova, Belgija ima 11, Cipar i Izrael po 9, a BiH 8 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo