HVALA TALIJANIMA: / Azzurri nam pomogli pobjedom protiv Norveške na Olimpicu!

Image
Foto: AFP, Fredrik Varfjell

Hvala Talijanima, grazie Azzurri! Conteova momčad u posljednjem kolu kvalifikacija nije dozvolila iznenađenje na Olimpicu.

13.10.2015.
20:42
AFP, Fredrik Varfjell
VOYO logo

U prvom krugu kvalifikacija, u rujnu prošle godine, Conteova momčad slavila je s 2:0 protiv Norveške, a u korist domaćina bila je i tradicija, Italija već 39 utakmica ne zna za poraz kod kuće, posljedni put svladali su iz Danci 1999. godine. Pomoć Talijana zazvao je i predsjednik HNS-a Davor Šuker, a izbornik Antonio Conte najavio je ozbiljan pristup svoje momčadi.

Image
PREDSJEDNIK HNS-a NA KOLJENIMA: /

'Molimo vas, zaustavite Norvešku!'

Image
PREDSJEDNIK HNS-a NA KOLJENIMA: /

'Molimo vas, zaustavite Norvešku!'

Tettey zabio za vodstvo Norveške!

Talijani su već u prvoj minuti utakmice na rimskom Olimpicu pokazali da misle ozbiljno. Centrirao je De Sciglio, a glavom pucao Pelle, nekoliko centimetara od vratnice! Udarce su nakon toga prema norveškim vratima uputili Soriano i Eder, Talijani igraju kao da njima treba pobjeda za plasman na Euro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, povela je Norveška! Gosti su izdržali uvodne minute dominacije Talijana, a onda u 23. minuti, sjajno je, neobranjivo,udarcem s ruba 16-erca, Alexander Tettey ljevicom smjestio loptu iza Buffonovih leđa. Nakon slobodnog udarca, Chiellini je htio raščistiti situaciju, ali je loptu poslao ravno na nogu norveškog igrača, koji je bio strijelac i prije par dana protiv Malte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pelle promašio

Talijani nakon primljenog pogotka nisu prestali s napadima, sjajnu priliku, koju mu je namjestio Montolivo, glavom je iz blizine promašio Graziano Pelle. Veliki promašaj napadača Southamptona... Italija je uputila čak osam udaraca prema suparničkim vratima, Norvežani samo jedan, ali vrijedan.

Do kraja poluvremena je Pelle još jednom šutirao glavom, ali je vratar Nylad izbio loptu. Norvežani su na odmor otišli s rezultatom koji ih vodi na EURO.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vratar Nyland spašavao Norvežane, a onda je zabio Florenzi

Talijani su nastavili s napadima, a sjajnu priliku imali su u 61. minuti, kad je nakon sjajne duge lopte Bonuccija, Pelle pronašao Edera, ali mu je u situaciji "jedan na jedan", vratar Nyland odlično obranio.

I onda u 73. minuti konačno izjednačenje! Zabio je Florenzi! Igrač Rome sjajno se snašao na svom Olimpicu, iskoristio pogrešku norveškog braniča koji je prsima vraćao loptu vrataru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj rezultat, uz pobjedu Hrvatske na Malti, vodi Vatrene izravno na Euro! Norvežani će morati ipak u dodatne kvalifikacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poništen gol, ali Talijani poveli

Domaćinu je poništen, dojma smo, čisti gol u 80. minuti. Ponovno je mrežu zatresao Florenzi, ali mu je sudac pokvario veselje.

No, dvije minute kasnije, Conteova momčad je povela, a Hrvatska odahnula. Pelle je iskoristio sjajan ubačaj i iskupio se za silne promašaje iz prvog poluvremena. Do kraja se nije mijenjao rezultat, što je značilo samo jedno, uz Italiju, i Hrvatska ide izravno na Euro, Norvežani moraju u dodatne kvalifikacije!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo