HRVATSKI TRENER BIO JE ŠEVČENKOV KOLEGA: / 'Andrij je stalno nešto improvizirao, nije baš učio iz knjiga'

Image

Hrvatski trener Igor Jovićević dobro poznaje sadašnjeg ukrajinskog izbornika i legendarnog strijelca Andrija Ševčenka. Zajedno su bili u školskim klupama, polagali za Uefinu trenersku licencu.

24.3.2017.
10:05
VOYO logo

"Zajedno smo i izašli na ispit. Kad je Barcelona gostovala kod PSG-a morali smo pripremiti igru Barce. Bili smo zajedno na terenu, ali Ševčenko se odmah nametnuo, svi su njega slušali, ja sam izgledao kao pomoćni trener", kazao je Igor Jovićević za 24 sata.

Zajedno učili šest semestara

"Zajedno smo učili šest semestara, družili se i izlazili. Andrij baš nije učio iz zadanog gradiva, bio je skloniji improvizaciji. No, kaže da mu je uzor bio legendarni ukrajinski trener Valerij Lobanovski, kasnije Ancelotti i Mourinho", dodao je Jovićević, koji je svojevremeno bio jedan od najtalentiranijih Dinamovih mladih igrača, već sa 17 godina prešao je u madriski Real, a igračku karijeru su mu obilježile i uništile ozljede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ozlijedio sam se na utakmici mlade reprezentacije protiv Ukrajine, igrao sam u generaciji Butine, Rapaića, Vugrinca. U 13. minuti su mi otišli ligamenti, tri godine nisam mogao stajati", opisao je svoje muke Jovićević koji se sad posvetio trenerskoj karijeri.

Nakon dvije sezone u ukrajinskom Karpatiju, sada vodi momčad slovenskog Celja. Sa Ševčenkom je ostao u dobrim odnosima, što potvrđuje i njihov zagrebački susret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ševčenko forsira napadačku igru

Jovićević je opisao kako bi Ukrajina mogla igrati večeras u Maksimiru:

"Dolaskom Ševčenka Ukrajinci su promijenili filozofiju, igraju napadački. Pokušat će nekoliko varijatni, kroz posjed lopte ili u širinu, gdje će Jarmolenko, njihov najbolji igrač, pokušati igrom jedan na jedan napraviti višak. Ostali su dobri, no nemaju minutažu u klubovima kao naši igrači", zaključio je Jovićević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo