banner
OI

TIN SRBIĆ I ANA ĐEREK

HRVATSKI OLIMPIJCI ZADOVOLJNI ODLUKOM O ODGODI: ‘Iduće godine možemo zajedno u pravoj formi predstavljati Hrvatsku’

Ovo će biti prvi put da su jedne olimpijske igre odgođene u doba mira. Naime, do sada su dva svjetska rata uzrokovala odgode i otkazivanje Igara

Vijest o odgodi Olimpijskih igara u Tokiju prokometirali su  aktualni viceprvak svijeta i Europe na preči, hrvatski gimnastičar Tin Srbić i gimnastičarka Ana Đerek koji ističu da su ovu odluku svi priželjkivali.

“Ovu odluku smo svi očekivali i priželjkivali. Mislim da je to trenutno jedina prava odluka s obzirom na sve što se u svijetu događa.  Nadam se da ćemo što prije izaći iz ovih nevolja, nastaviti normalan život. Ja sam trenutno doma, ostanite svi doma, što je to više moguće, da se ova situacija smiri, da možemo onda iduće godine svi zajedno uživati u Olimpijskim igrama i da mi sportaši možemo u pravoj formi predstavljati Hrvatsku”, poručio je najbolji hrvatski sportaš u 2019.

Photo: Igor Kralj/PIXSELLFoto: Igor Kralj/PIXSELL

SANDRA PERKOVIĆ OBJAVILA VIDEO PORUKU: ‘To je prioritet, a ne hoće li Olimpijske igre biti održane ove ili sljedeće godine’

‘Mjesec-dva izbivanja stvarno je puno’

I olimpijka Ana Đerek, koja je baš kao Srbić imala osiguranu vizu za Tokio, zadovoljna je s ovakvom odlukom.

“Priželjkivala sam da se Igre ipak ne održe u planiranom terminu nego da se da dovoljno vremena ovome svemu da se smiri i da mi sportaši imamo dovoljno vremena da se normalno pripremimo za Igre. Mjesec, dva izbivanja iz dvorane u sportu na vrhunskoj razini je stvarno puno. Ja osobno ovako dugo nisam izbivala iz dvorane ni nakon najvećih ozljeda”, kazala je splitska gimnastičarka.

Ovo će biti prvi put da su jedne olimpijske igre odgođene u doba mira. Naime, do sada su dva svjetska rata uzrokovala odgode i otkazivanje Igara.

Povratak na Net.hr