VRUĆA TEMA

HRVATSKI HIT TRENER REKAO ŠTO MISLI O SUPERLIGI: Objasnio je i zašto je nogomet poseban; ‘On je dubok i ukorijenjen, nije poput NBA-a…’

Superliga bi trebala biti natjecanje najpopularnijih europskh klubova

Osnutak Superlige, natjecanja najbogatijih nogometnih klubova vijest, najveća je sportska vijest dana.

SLAVNI TRENER JEDNOM REČENICOM OBJASNIO ZAŠTO JE SUPERLIGA BESMISLENA: ‘To je razlog zašto je nogomet najpopularniji sport…’

U novom natjecanju sudjelovali bi španjolski Real Madrid, Barcelona i Atletico Madrid, zatim engleski Arsenal, Chelsea, Tottenham, Liverpool, Manchester City i Manchester United, te talijanski Juventus, Milan i Inter. Oni su pozvali još tri neimenovana kluba da im se priključe u projektu kojim bi zatim upravljalo tih 15 osnivača. Još pet klubova bi se kvalificiralo za tu ligu temeljem rezultata u nacionalnim prvenstvima uoči te premijerne sezone, premda nije navedeno iz kojih bi država bili.

ZAŠTO BAYERN I PSG NISU U SUPERLIGI? Evo koji su njihovi pravi razlozi, politika i navijači su presudili

Kultura, ljubav i strast

Reakcije na novonastalu Superligu tijekom cijelog dana pristižu sa svih strana, a o toj temi oglasio se i hrvatski trener koji vodi talijanskog prvoligaša Veronu Ivan Jurić.

Ivan JurićFoto: Profimedia

“Nogomet je nešto drugačije od ostalih sportova. To je nešto duboko i ukorijenjeno. Nije poput NBA-a”, rekao je Jurić.

“Ovdje govorimo o kulturi, ljubavi i strasti. Tako se ponašamo prema poslu, kad se gledaju fanovi iz drugih zemalja u kojima ta kultura nije ukorijenjena. To bi bila prava šteta, puno klubova je izgubilo novac zbog koronavirusa i možda se ovako pokušavaju oporaviti”, zaključio je.

Povratak na Net.hr