PROMJENE U SERIJI A

HRVATSKI DVOJAC DOBIO NOVOG TRENERA: Slavni Talijan stiže u akciju spašavanja

Iza njega je već 30 godina trenerskog iskustva, a tijekom karijere je vodio brojne europske velikane.

Talijanski 66-godišnji stručnjak Luigi Delneri u utorak će biti predstavljen kao novi trener nogometnog prvoligaša Udinesea i nasljednik Giuseppea Iachinija koji je dobio otkaz nakon domaćeg poraza (0-3) od Lazija.

Delneri je već s Udineseom potpisao jednogodišnji ugovor s mogućnošću produženja za još godinu dana. Ovo će biti njegov povratak u klub čiji je dres nosio kao igrač dvije sezone (1978 – 80.) i za koji je u 59 utakmica postigao sedam pogodaka. Delneri je s Udineseom bio prvak Serie B u sezoni 1978/79. čime je klub izborio prvoligaški status.

Iza Delnerija je već 30 godina trenerskog iskustva, a tijekom karijere je vodio i europske velikane poput Porta (2004.), Rome (2004-05.) i Juventusa (2010-11.), a radio je i u mnogim talijanskim prvoligašima i drugoligašima. Za uspon s Chievom do prvoligaškog statusa i plasmana u europska natjecanja, Delneri je 2002. dobio nagradu za Trenera godine u Italiji.

Posljednji klub koji je vodio bila je Verona, s kojom je prošle sezone osvojio zadnje, 20. mjesto u Serie A i preselio u Serie B.

U svlačionici Udinesea Delnerija će dočekati i dvojica mladih hrvatskih nogometaša, 21-godišnji napadač Stipe Perica i 19-godišnji veznjak Andrija Balić. Perica je sudjelovao u šest od sedam ovosezonskih utakmica Udinesea te postigao dva pogotka u pobjedamanad Emplijem i Milanom, dok Balić još uvijek čeka na debitantski nastup u crno-bijelom dresu otkako je u veljači ove godine iz splitskog Hajduka stigao u Udine.

Povratak na Net.hr