HRVATSKI DVOBOJ U MOSKVI: / Marin Čilić svladao devet godina starijeg Ivu Karlovića za četvrtfinale

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Hrvatski dvoboj pripao je devet godina mlađem tenisaču

17.10.2019.
23:37
Profimedia
VOYO logo

Marin Čilić plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Moskvi nakon što je u hrvatskom okršaju 2. kola pobijedio Ivu Karlovića sa 6-1, 7-6 (5).

Bio je to njihov sedmi međusobni susret i četvrta Čilićeva pobjeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karlović i Čilić su posljednji put igrali prije dvije godine u polufinalu turnira na travnatoj podlozi u nizozemskom 's-Hertogenboschu, kad je u tri seta slavio devet godina stariji Zagrepčanin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manje od sat i pol

Ovog puta bolji je bio Čilić koji je pobjedu ostvario nakon sat i 24 minute igre.

Čilić je uraganski ušao u meč i uz dva breaka poveo je sa 5-0. Karlović je tek u svom trećem pokušaju osvojio svoj servis smanjivši na 5-1, da bi Čilić u idućem gemu sigurno odservirao za vodstvo 1-0 u setovima nakon 28 minuta igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Ivo Karlović

Karlović je u prvom setu imao velikih problema sa svojim najjačim oružjem, servisom. Upisao je tek jedan as servis uz skromnih 39 posto prvog servisa.

Trinaesta igra odlučila

U drugom setu vidjeli smo daleko neizvjesniju borbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čilić je prvom gemu imao dvije break lopte, no 'div sa Šalate' je obje spasio. Karlović je svoju priliku dočekao u osmoj igri, kada je imao dvije vezane i ukupno tri break prilike, ali niti jednu nije iskoristio.

Set je na koncu razriješen u trinaestoj igri. Prvi je do prednosti stigao Čilić koji je poveo sa 4-2, Karlović je izjednačio na 5-5, ali je Marin potom osvojio dva gema u nizu za konačnu pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slijedi meč s Francuzom

Karlović je u prvom kolu pobijedio Slovenca Aljaža Bedenea sa 6-4, 6-7 (5), 7-6 (6), dok je Čilić kao 3. nositelj Kremljin kupa bio slobodan. Sada ga u četvrtfinalu čeka Francuz Jeremy Chardy koji je u susretu 2. kola pobijedio Srbina Miomira Kecmanovića sa 6-3, 6-4.

Do sada su igrali pet puta, a Čilić vodi 3-2 u pobjedama. Posljednji put su igrali prije dvije godine u Monte Carlu, a slavio je Čilić 6-3, 6-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo