HRVATSKI 'DREAM TEAM' JE SPREMAN: / 'Navijači, vodite nas do pobjede!'

Image
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Hrvatska će protiv Argentine u finalu Davis kupa koje se od 25. do 27.

22.11.2016.
13:18
Petar Glebov/PIXSELL
VOYO logo

"Za nas je ovo ogromna prilika, da mala zemlja osvoji ovako veliki trofej. Igramo kod kuće, imamo ogromnu motivaciju", kazao je izbornik Željko Krajan kojemu je glavna dvojba s kim će otvoriti meč u petak protiv prvog argentinskog tenisača Juana Manuela Del Potra.

"Stvarno sam sretan što smo u finalu konačno uspjeli skupiti najbolju momčad, drago mi je da se Ivo vratio. Smireniji sam jer u momčadi imamo još jednog sjajnog igrača. Ima još vremena, odlučit ću u četvrtak tko će igrati", dodao je Krajan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karlović otvara?

Čini se da bi baš Ivo Karlović, kojeg su navijači zazivali i za vrijeme polufinalnog meča protiv Francuske u Zadru, mogao dobiti prednost u prvom meču ispred Borne Ćorića koji se uspješno oporavio nakon operacije koljena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karloviću je Argentina sudbina

"Osjećam se odlično što sam opet u ekipi", kazao je Karlović koji će u slučaju pobjede postati treći najstariji tenisač s trofejem Davis kupa.

"S jedne strane ponosan sam što sam uspio ovoliko dugo igrati, na visokoj razini, s druge strane htio bih da sam malo... mlađi", našalio se Karlović kojemu je, čini se, Argetnina sudbina u Davis kupu. Upravo je posljednji meč prije četverogodišnje stanke odigrao protiv Argentine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nadam se da će nas navijači nositi do pobjede'

Hrvatski tenisači najviše žele pravu atmosferu i podršku navijača.

"Tako je bilo i u Zadru, nakon prvog dana dogodio se 'klik' s navijačima. Trebat će nam velika podrška, kad smo igrali u Argentini, publika je bila nevjerojatna. Nadam se da će nas nositi do pobjede, svaka će nam pomoć dobro doći", kazao je prvi hrvatski reket Marin Čilić iza kojega je sjajna godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim što je osvojio Masters u Cincinnatiju, na kraju je izborio završni Masters u Londonu i ostvario plasman karijere, 6. mjesto na ATP ljestvici na kraju godine.

Del Potro - Čilić 8-2

Del Potro je, sudeći prema međusobnom omjeru, neugodan tenisač za Čilića, najbolji argentinski igrač protiv Čilića ima omjer 8-2, dobio je zadnjih pet mečeva za redom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dosta smo igrali 2012. godine kad sam se oporavljao od ozljede koljena, tu sam izgubio par mečeva, pa je omjer nepovoljan po mene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Čilić zaslužuje ovaj trofej'

"Marin Čilić je sjajan igrač, dobar mi je prijatelj, poznajemo se od 12. godine, zajedno smo teniski odrasli. Zaslužuje biti šesti na svijetu, zaslužuje ovaj trofej, ali i mi ćemo učiniti sve da ga osvojimo", izjavio je najbolji argentinski tenisač Juan Martin del Potro koji će u zagrebačkoj Areni igrati treći finale Davis kupa.

Kao i Čilić, Del Potro je osvojio US Open, ali mu kao i našem najboljem tenisaču, nedostaje trofej u Davis kupu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodig: Puno puta odlučuju baš parovi

Ako Krajan ima neke nedoumicu u sastavu, par Čilić - Dodig je siguran za subotu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Parovi su važni, puno puta odlučuje baš taj meč, ako bismo to dobili, bilo bi nam puno lakše", kazao je Ivan Dodig.

Argentina četiri puta poražena u finalima

Argentina je četiri puta dosad poražena u finalima (1981., 2006., 2008. i 2011.), sad će Del Potro, Federico Delbonis, Guido Pella i Leonardo Mayer pokušati napraviti ono što nije uspjelo slavnim argentinskim tenisačima Guillermu Vilasu i Davidu Nalbandianu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Argentinski izbornik Daniel Orsanic nije izbjegao pitanje o hrvatskim korijenima, njegov je djed 1945. iz Zagreba otišao u Buenos Aires.

'Sto posto Argentinac'

"Ja sam 100 posto Argentinac, tako se osjećam. Imam hrvatsku krv, poštujem svoje korijene i hrvatski narod, ali sam ovdje kako bih predstavljao Argentinu i argentinski dio svoje obitelji. Koliko je meni poznato, nemam rodbine u Hrvatskoj. Dobio sam nekoliko poruka od ljudi koji nose prezime Oršanić, ali mislim da nismo u rodbinskoj vezi. Možda ću imati priliku upoznati ih, ali nemam nikakve veze s ljudima iz Hrvatske."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo