HRVATSKI DRAGULJI RASTURAJU U LJETNOJ LIGI: / Žižić, Zubac i Bender oduševili Amerikance

Image

Hrvatski košarkaši Ante Toni Žižić, Ivica Zubac i Dragan Bender odigrali su odlične utakmice za svoje klubove u susretima osmine finala Ljetne NBA lige u Las Vegasu.

14.7.2017.
9:40
VOYO logo

Žižić je sa 14 koševa i 10 skokova pomogao Boston Celticsima svladati Golden State Warriorse sa 93-69, Zubac je ubacio 13 poena uz 10 skokova u 94-83 pobjedi Los Angeles Lakersa protiv Cleveland Cavaliersa, dok je Bender u 98-102 porazu Phoenix Sunsa od Memphis Grizzliesa sudjelovao sa 20 ubačaja, sedam skokova i pet asistencija.

Žižić je startao u petorci Celticsa koji su već nakon prve četvrtine vodili sa 20-5, a tijekom utakmice su imali i najvećih 32 razlike. Kako je pobjednik vrlo rano bio odlučen, naš se centar nije morao dugo zadržavati na parketu, odigrao je 17 minuta, a za 14 koševa šutirao je iz igre 3-5 uz 8 od 10 pogođenih slobodnih bacanja, sakupio je 10 skokova i tome pridodao dvije asistencije, jednu osvojenu loptu i tri blokade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rosco Allen je ušavši s klupe bio najefikasniji kod Celticsa sa 18 ubačaja, dok je Patrick McCaw postigao 20 poena za Warriorse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Boston će u četvrtfinalu igrati protiv Dallas Mavericksa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Zubac je započeo u petorci Lakersa koji su vodili tijekom čitavog susreta protiv Cavsa iako je konačnih 94-83 bila najveća prednost. Naš mladi centar je u igri proveo 24 minute, za 13 pogodaka šutirao je iz igre 5-15 uz pogođena tri od četiri slobodna bacanja, dok je uz 10 skokova sakupio i dvije blokade. Odličnu partiju pružio je drugi izbor ovogodišnjeg "drafta" Lonzo Ball sa 16 poena, 10 skokova i 12 asistencija, dok je Kyle Felder sa 25 koševa predvodio Cavse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suparnici Lakersa u četvrtfinalu bit će Brooklyn Netsi.

Sunsima za nastavak natjecanja nije bilo dovoljno niti 20 ubačaja (šut za dva 7-9, trica 1-7, slobodna bacanja 3-5), sedam skokova i pet asistencija Bendera, koji je igrao 34 minute, te 32 poena Mikea Jamesa protiv Grizzliesa koje je do pobjede vodio Wayne Selden sa 33 pogotka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo