SAMO DVA HRVATSKA BOKSAČA U RIJU

HRVATSKI BOKSAČ NIJE USPIO IZBORITI OLIMPIJSKE IGRE: `Krivo je sučevo neiskustvo`

Filip Hrgović i Hrvoje Sep ostaju jedini hrvatski boksači koji su izborili Olimpijske igre u Rio de Janeiru. Na europskom kvalifikacijskom turniru u Samsunu u četvrtak je nakon Anamarije Maršić izgubio i teškaš Alen Babić. Njega je tehničkim nokautom u prvoj rundi pobijedio francuski prvak Paul Omba Biongolo.

“Ljutit sam i nezadovoljan, mislim da je sudac bez razloga prekinuo meč. Prvi nokdaun još je možda imao smisla, ali desetak sekundi kasnije sam se poskliznuo, što je sudac pogrešno protumačio i zaključio borbu mojim porazom,” rekao je rovinjski boksač iz BK Leonardo.

Kobna neopreznost

O suđenju se uvijek može raspravljati, no čini se da je Babićeva neopreznost ipak u temelju ovog neočekivano teškog poraza. Da je bolje reagirao pri prvog nokdaunu, sudac ne bi imao argumente za prekid.

`Idemo dalje`

“Babićev meč je prerano prekinut zbog sučeva neiskustva, ali takve stvari se događaju u amaterskom boksu. Pristali smo na takve uvjete i pravila i nemamo se pravo žaliti. Idemo dalje, moramo se vratiti treninzima i tražiti nove prilike za afirmaciju,” rekao je Babićev klupski trener i izbornik Leonard Pijetraj.

U četvrtak je u Samsunu slobodan dan, a u petak slijede presudne polufinalne bitke za plasman na Olimpijske igre u Rio de Janeiro, u kojima neće biti hrvatskih predstavnika.

Povratak na Net.hr