HRVATSKE REPREZENTATIVKE ISPALE SA SVJETSKOG KUPA: / Nedovoljno dobar nastup za finale

Image
Foto: PIXSELL, Sanjin Strukić

Snježana Pejčić na korak do finala

29.5.2019.
11:58
PIXSELL, Sanjin Strukić
VOYO logo

Najbolja hrvatska streljašica Snježana Pejčić nije uspjela izboriti nastup u finalu natjecanja za Svjetski kup koje se održava u Muenchenu, u njezinoj najjačoj disciplini malokalibarska puška - 50 m trostav, a kvalifikacije je završila sa 1170 krugova, što je bio 23. rezultat.

Za finale je trebalo pogoditi pet krugova više. Snježana je imala dvije loše serije, jednu u klečećem stavu (94 od 100 mogućih) i zadnju u stojećem (95), što joj je odnijelo mogućnost da se nađe među osam najboljih koje su se borile za odličja u Muenchenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Klečeči stav je nekako postavio smjer meča, koji nije bio dobar. Kad je prvi stav tako loš, jako se teško izvaditi na druga dva", pojasnila je Pejčić rasplet kvalifikacija u Muenchenu, gdje je u klečećem stavu imala 389 od 400 mogućih krugova, 394 u ležećem te 387 u stojećem.

Uz Snježanu Pejčić u kvalifikacijama je nastupila i Marta Zeljković, koja je s rezultatom od 1160 krugova osvojila 54. mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjeda Ruskinji Zilkovoj

Pobjedu u Muenchenu ostvarila je Ruskinja Julia Zikova, nevjerojatnim preokretom u zadnje tri serije finala, u kojima je uspjela 2,7 krugova zaostatka za Britankom Seonaid McIntosh. Zikova je sa zadnja tri metka pogodila 31,0 krug, dok je McIntosh imala skromnih 28,1 te je Ruskinja na kraju osvojila zlato s 0,2 kruga prednosti. Zikova je završila finale s rezultatom 461,6 krugova, dok je McIntosh imala 461,4. Broncu je osvojila Norvežanka Katrine Lund (450,2).

U kvalifikacijama zračnog pištolja (10 m) Matea Omazić je osvojila 37. mjesto sa 571 krugom, a za finale je trebalo sedam više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Natjecanje u Muenchenu završava u četvrtak, a posljednjeg dana naši će predstavnici nastupiti u natjecanju mješovitih parova u gađanju zračnom puškom (10 m). Hrvatska će u konkurenciji imati dvije kombinacije: jednu će činiti Snježana Pejčić i Petar Gorša, a drugu Tanja Perec i Miran Maričić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo