HRVATSKA U BRAZILU: / Čekaju se Ćorić i Dodig, igra i Delić?

Image
Foto: Pixsell, Slavko Midžor
15.9.2015.
14:18
Pixsell, Slavko Midžor
VOYO logo

Satnicu treninga na središnjem igralištu uz izbornika Željka Krajana i pomoćnog trenera Igora Šarića trenutno koriste Franko Škugor i Mate Delić, privikavajući se na zemljanu podlogu koja je ponešto drugačija nego u Europi.

"Teren je malo brži, loptice nešto teže. Uvjeti su baš za odigravanje dobrog meča: niti je prevruće, niti je hladno. Uvjeti su, sve u svemu, odlični za trening, a atmosfera u ekipi odlična. Čekamo još dvojicu igrača da nam se pridruže, Bornu i Ivana, pa da budemo svi na okupu", kazao je Mate Delić koji je u Brazil doputovao kao peti igrač, nenominiran za ovaj susret, kako bi pomogao pri treninzima, no otkazom Marina Čilića, koji zbog ozljede gležnja mora mirovati nekoliko dana, Delić će i službeno biti u sastavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lani dobio Sijslinga

"Pokušat ću donijeti što više. Ako budem igrao u petak, dat ću sve od sebe, maksimum što mogu. Ova sezona mi nije bila bajna i ne znam što mogu očekivati. Dat ću sve od sebe, pa ćemo vidjeti što će to donijeti“, rekao je Delić, koji je debitirao u reprezentaciji prošle godine u Amsterdamu, svladavši prvog dana Igora Sijslinga, čime je donio iznimno vrijedan bod hrvatskom sastavu. Ove sezone, međutim, nije imao osobitih uspjeha, pa je trenutno na 499. mjestu, no nada se da će Davis Cup biti odskočna daska prema povratku dobrim rezultatima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čilićevim otkazom najbolje rangirani tenisač u ovom susretu bit će Brazilac Thomaz Bellucci, koji je trideseti tenisač svijeta (na US Openu je došao do 3. kola), a vrlo blizu iza njega je Borna Ćorić (33.). Brazilski „broj 2“ João Souza je 104., a Ivan Dodig je rangiran dva mjesta lošije. Ovo će biti drugi susret Hrvatske i Brazila u Davis Cupu, nakon što je u Zadru 2008. Hrvatska slavila rezultatom 4:1. Prvi pojedinačni mečevi u petak i nedjelju počet će u 10 sati po lokalnom vremenu (15 sati u Hrvatskoj), a subotnji okršaj parova zakazan je za 11 sati (16,00 u Hrvatskoj). Izvlačenje parova bit će u četvrtak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike