HRVATSKA TRAŽI RECEPT ZA POLUFINALE: / 'Oni su uvijek favoriti, moćni su, imaju odličnu obranu...'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Stepančić smatra da Francuzi kao i svaka druga ekipa imaju slabu točku.

23.1.2018.
14:27
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

To će biti zahtjevna utakmica u smislu energije i taktike, moramo odigrati najbolje što možemo, izjavio je na konferenciji za novinare Vlado Šola, trener vratara hrvatske rukometne reprezentacije najavljujući sutrašnju utakmicu EP protiv Francuske koja je na rasporedu u 20,30 sati.

"To će biti zahtjevna utakmica u smislu energije, ali i taktike, Morat ćemo ih ne samo nadtrčati, nego i nadmudriti", ocijenio je Šola. Hrvatska sutrašnjom utakmicom 1. skupine EP-a protiv Francuza se bori za plasman u polufinale i mora loviti gol razliku. U drugim utakmicama u našoj skupini igraju Srbija i Bjelorusija u 16,00 sati te Švedska i Norveška u 18,15 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvijek favoriti

"Francuzi kao Francuzi, oni su na svakom natjecanju favoriti, moćni su, imaju odličnu obranu, mogu igrati i brzi si spori rukomet, u stanju su se prilagoditi svakom suparniku. Imaju širinu, krila im se uključuju u igru kao bekovi i veliki su problem za obranu. Skaču iz 'mrtvaca' i zabijaju, lijepo križaju za pivota ili beka. Nije Nikola Karabatić neki super lik, već su oni jaki kao cjelina", rekao je Šola.

"Moramo igrati najbolje što možemo i ne smijemo razmišljati o rezultatu. To je utakmica za koju ni jedna ni druga momčad ne može reći 'pobijedit ćemo', ali niti da je favorit", dodao je Šola naglašavajući kako igrači ne smiju razmišljati o tome što se događa u drugoj utakmici u našoj skupini između Norveške i Švedske. Francuska u našoj skupini ima maksimalnih 8 bodova te je praktično osigurala plasman u polufinale. Hrvatska i Švedska imaju po 6 bodova, ali Švedska ima pobjedu protiv nas (35-31). Norveška ima 4 boda, a Srbija i Bjelorusija 0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

"Siguran sam da će naši igrači dati maksimum", istaknuo je Šola. Govoreći o vratarima hrvatske reprezentacije Šola je rekao kako su se igrači pripremali za utakmicu s Francuzima i jučer, a i odmah nakon Norveške.

Tko će braniti?

"Vratari bi trebali biti optimalni za Francusku", istaknuo je. Na pitanje novinara smatra li da je vratar francuske reprezentacije Vincent Gerard iznenađenje, Šola je odgovorio kako je on dobro branio i prošle godine na svjetskom prvenstvu, ali je bio u sjeni Omeyera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vratar francuske reprezentacije Gerard se ozlijedio na utakmici protiv Srbije i u medijima su se pojavili napisi da je upitan njegov nastup na utakmici protiv Hrvatske, no Šola smatra da će se sjajni francuski golman sutra biti na golu Francuske.

"Ako nešto želiš osvojiti, onda braniš, možeš istrpiti sve, a bez palca se može", kazao je Šola dodajući da se Francuzi uvijek posebno motivirani kada igraju protiv nas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slaba točka

Reprezentativac LukaStepančić složio se s trenerom.

"To su uvijek posebne utakmice i za nas i za njih, a naučio sam igrajući za francuski klub da oni ne pridaju važnost nekom protivniku ili utakmici, oni uvijek idu na glavu, u svakoj utakmici daju maksimum", kazao je Stepančić koji nije posve zadovoljan svojom igrom na ovom prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ni ja ni Marino Marić nemamo veliku minutažu u klubovima u kojima igramo, ali ovdje nismo loši, ali ja nisam zadovoljan, uvijek može bolje", dodao je.

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Luka Stanzl/PIXSELL

Stepančić smatra da Francuzi kao i svaka druga ekipa imaju slabu točku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Norvežani igraju jako dobar, moderan rukomet, ali smo kod njih detektirali slabe točke. Mi imamo jaku obranu, ako dobro odigramo u obrani, možemo zaustavit Francuze", rekao je Stepančić.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo