PALA ODLUKA

HRVATSKA PROTIV FRANCUSKE I PORTUGALA BEZ GLEDATELJA: Uefa objavila kad bi se navijači mogli vratiti na tribine

Nakon gotovo 10 mjeseci stanke, uzrokovane epidemijom novog koronavirusa, u Zagrebu će se 31. kolovoza ponovno okupiti hrvatska nogometna reprezentacija koju u rujnu čekaju dva nastupa na otvaranju novog izdanja Lige nacija

Putem telekonferencije je održan sastanak između predstavnika Uefe i glavnih tajnika 55 europskih nacionalnih saveza, priopćio je u srijedu HNS.

Naveli su kako su predstavnici Uefe konstatirali da  povratak gledatelja na stadione nije realan za rujanski reprezentativni termin te kako bi se utakmica Uefinog Superkupa koja će se održati 24. rujna u Budimpešti mogla koristiti kao probna utakmica za detaljnu analizu provedivosti medicinskih protokola u prisutnosti gledatelja.

 Igor Kralj/PIXSELLFoto: Igor Kralj/PIXSELL

To znači da će svjetski doprvaci 5. rujna u Portu s europskim prvacima Portugalom, i tri dana kasnije u Parizu (St. Denis) sa svjetskim prvacima, Francuskom,  igrati bez navijača.

“Glavni tajnici europskih saveza također su imali priliku izraziti svoja mišljenja na temu mjera samoizolacije i karantene pri dolasku iz inozemstva koje su i dalje na snazi u određenim državama te koje bi mogle predstavljati problem za igrače koji putuju u svoje države na rujanska okupljanja. Predstavnici Uefe predstavili su dosadašnje prakse tzv. “međunarodnih koridora” koje bi mogle biti od koristi nacionalnim savezima te pojasnili program testiranja na COVID-19 koji je uključen u Uefin Protokol za povratak igri. Zaključci i prijedlozi s današnje telekonferencije bit će predstavljeni Izvršnom odboru Uefe na njihovom idućem sastanku”, dodali su iz Saveza.

Povratak na Net.hr