KAUBOJI OSTALI BEZ MUNICIJE: / Hrvatska porazom od Danske započela lov na Olimpijske igre

Image

Hrvatska rukometna reprezentacija nije dobro započela kvalifikacijski turnir u Herningu za odlazak na Olimpijske igre u Rio de Janeiru ovoga ljeta.

8.4.2016.
21:14
VOYO logo

DANSKA - HRVATSKA 28-24

Danska: Landin Jacobsen, Christiansen, Mensah Larsen, Mortensen, Eggert Magnusen, Thomsen, Lauge Schmidt, Noddesbo, Green Krejberg, Svan Hansen, Lindberg, Mollgaard Jensen, Damgaard Nielsen, Sondergaard Sarup, Toft Hansen, Hansen

Hrvatska: Stevanović, Marić, Duvnjak, Kopljar, Gojun, Pešić, Horvat, Karačić, Buntić, Mandalinić, Mamić, Cindrić, Štrlek, Čupić, Pavlović, Kozina

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je sjajno otvorila utakmicu i u desetoj minuti nakon pogotka Denisa Buntića povela s 4:2. U prvih 15 minuta kauboji su izgledali jako dobro. Maštovito i koncetrirano u napadu, čvrsto u obrani, a na golu je u prvom poluvremenu briljirao Ivan Stevanović. Stivi je u 23. minuti već imao osam obrana na svom kontu. Međutim, naši rukometaši odjednom su pali u igri i nastali su problemi. Danska je u 17. minuti prvi put povela u utakmici preko Svena Hansena.

Pad u igri Hrvatske

Nakon toga, voda je u potpunosti krenula na mlin Danske. U posljednjih deset minuta prvog dijela, domaći rukometaši zabili su pet golova u odnosu na dva Hrvatske i na poluvrijeme se otišlo rezultatom 11:9 za Dansku. Kauboji su prvo poluvrijeme mogli završiti i sa vodstvom, samo da su one četiri lopte koje su završile u prečki završile iza Landina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, JANEK SKARZYNSKI
Image
Foto: AFP, JANEK SKARZYNSKI

Drugo poluvrijeme bolje je otvorila Danska. Iako su kauboji preko Zlatka Horvata smanjili na 11:10, Danska je nakon toga vrlo brzo povela sa 14:11. U 41. minuti imali su i plus četiri (18:14), a minutu poslije i plus pet (19:14, 21:16 u 45 minuti). Samo za informaciju, Danska je u prvih deset minuta drugog dijela zabila sedam pogodaka. To sve govori kako je Hrvatska odigrala u tom periodu igre.

Hrvatska došla na minus jedan, ali...

U 46. minuti, kauboji ostaju bez municije. Nakon što je Luka Cindrić izgubio loptu, Hansen je iz kontre zabio za plus šest (22:16). Međutim, svjetlo na kraju tunela na trenutak se ukazalo Hrvatskoj. Naime, u 53. minuti Hrvatska se približila na samo pogodak zaostatka (22-23), ali su Danci u završnici ponovno iskoristili promašaje naših rukometaša i slavili s 28-24.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Štrlek predvodio kauboje

Strijelce hrvatske reprezentacije je sa sedam pogodaka predvodio Manuel Štrlek. Pet golova je postigao Denis Buntić, a po tri Domagoj Duvnjak, Zlatko Horvat i Luka Cindrić. Najbolji igrač Danske bio je Mikkel Hansen s osam pogodaka, a pet je postigao Kasper Sondergaard. Vratar Niklas Landin obranio je čak četiri sedmerca našim igračima.

Hrvatski rukometaši će u subotu protiv Bahreina (18 sati) tražiti prvu pobjedu na turniru, čime bi zadržali izglede za osvajanje jednog od prva dva mjesta koja vode na Olimpijske igre u Rio de Janeiru. U drugom dvoboju subotnjeg programa (20.30 sati) igrat će Danska i Norveška.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo