HRVATSKA ODUŠEVILA ARENU, A NOWITZKI POHVALIO: / Šarić može odmah u NBA!

Image
Foto: Pixsell, Slavko Midžor
Image
Foto: Pixsell, Slavko Midžor

Hrvatski košarkaši su nakon produžetaka pobijedili Njemačku 74:72 (64:64) u pripremnoj utakmici i oduševili 9000 navijača u zagrebačkoj Areni.

14.8.2015.
23:38
Pixsell, Slavko Midžor
VOYO logo

Ne zbog lepršave igre, nego zbog velike borbenosti, čak i u trenucima kada im nije išlo protiv momčadi koju je predvodio Dirk Nowitzki, jedan od najboljih europskih košarkaša u povijesti. Bojan Bogdanović mogao je Hrvatskoj donijeti pobjedu na isteku 40. minute, ali je promašio kod egala. U dodatnih pet minuta, Njemačku su slomili Luka Žorić i posebice Dario Šarić koji je utakmicu okončao s 'double-double' učinkom od 18 poena i 10 skokova.

Dirk pohvalio Šarićev šut

Bogdanović je dodao 15, Žorić 13. Nowitzki nije igrao u završnim minutama, ovo mu je tek prva utakmica nakon četiri mjeseca, pa je njemački izbornik odlučio poštedjeti najveću zvijezdu njemačke košarke svih vremena. Odigrao je Dirk 23 minute, zabio 11 poena uz 33 posto šuta iz igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Takav je bio dogovor, samo 20-ak minuta. Svidio mi se jako Dario Šarić, vrlo je borben, igra tvrdo, odlično šutira. Spreman je za NBA ligu", pohvalio je 21-godišnjeg hrvatskog košarkaša Nowitzki.

"Mi moramo bolje, tek sam došao, puno je još posla pred nama. Bio sam izgubljen u nekim situacija, napravio puno pogrešaka kad sam imao loptu u rukama. Nemam još pravi osjećaj", potvrdio je Plavi anđeo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi veliki hrvatski talent, Mario Hezonja, dobio je najveći pljesak na početku, a za 14 minuta zabio je pet poena, trebat će mu vremena da "otpusti kočnice" i atrakcijama "zapali" navijače.

Vrijedi istaknuti i sjajnu rolu Marka Tomasa kojemu je reprezentacija kroz ozljede uzela dobar dio karijere, ali vratio se i spreman je pomoći Perasovićevoj momčadi. Večeras je imao devet poena, pet skokova i četiri asistencije, najviše od svih igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzvrat u Bremenu za dva dana

Bila je ovo treća pobjeda Hrvatske u pripremnim utakmicama, nakon Novog Zelanda i BiH. Hrvatska i Njemačka igrat će u nedjelju ponovno u Bremenu, a prije Eurobasketa, Perasovićeva će momčad još jednom u Arenu, na turnir od 24. do 26. kolovoza. Večeras su hrvatski košarkaši ispisali sjajnu pozivnicu navijačima za EP nakon 26 godina u Zagrebu.

HRVATSKA - NJEMAČKA 74-72 (15-15, 21-13, 19-25, 9-11; 10-8)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRVATSKA: Tomić 2, Rudež, Stipčević, Bogdanović 15, Šarić 18, Tomas 9, Ukić 5, Simon 2, Lafayette 5, Šakić, Zubčić, Bilan, Žorić 13, Hezonja 5 NJEMAČKA: Vargas 1, Lo 2, Giffey 5, King, Schaffartzik 7, Tadda, Pleiss 7, Benzing 4, Nowitzki 11, Schroeder 13, Zipser 8, Gavel, Zirbes 14, Voigtmann

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo