HRVATSKA NA ČEKANJU: / Ždrijeb za dodatne kvalifikacije u nedjelju, za EURO 12. prosinca

Image
Foto: PIXSELL, Goran Stanzl/PIXSELL

Hrvatska će večeras doznati ide li izravno na Euro 2016. ili će morati do kontinentalne smotre u Francuskoj kroz dodatne kvalifikacije.

13.10.2015.
17:04
PIXSELL, Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Ukupno 24 reprezentacije, a Euro se po prvi put igra u tom, proširenom formatu, bit će podijeljeno u šest skupina po četiri momčadi. Prve dvije reprezentacije iz svake skupine i četiri najbolje trećeplasirane ići će u osminu finala. Prva utakmica i finale igrat će se na pariškom St. Denisu.

Dodatne kvalifikacije sredinom studenog

U dodatne kvalifikacije za Euro će osam trećeplasiranih reprezentacija. Te utakmice će se igrati od 12. do 14. studenog (prve utakmice) te 15. i 17. studenog (uzvrati).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ždrijeb dodatnih kvalifikacija bit će održan 18. listopada, u nedjelju u Nyonu. Za sada je poznato pet od osam reprezentacija, to su Danska, Irska, Slovenija, Švedska i Ukrajina.

Po prvi put na EURO plasirale se Albanija, Sjeverna Irska, Island, Wales i Slovačka

Francuska je po treći put domaćin Eura, nakon 1960. i 1984. Turnir će se igrati u deset gradova, u Parizu, Marseilleu, Lyonu, Lilleu, Parizu, Bordeauxu, Saint-Etienneu, Nici, Lensu i Toulouseu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, u kvalifikacijama su sudjelovale 53 reprezentacije, po prvi put i reprezentacija Gibraltara. Po prvi put EURO su izborili reprezentacije poput Albanije, Islanda, Walesa, Sjeverne Irske i Slovačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo