BEZ DLAKE NA JEZIKU

HRVATSKA LEGENDA SECIRALA POTEZ PEREZA I DRUŠTVA: ‘Iznenadila me jedna svar, a jasno je tko će najviše profitirati u cijeloj priči’

I danas je tema dana u sportskom svijeta Superliga

Dvanaest bogatih europskih klubova postiglo je u kasno u nedjelju dogovor o osnivanju novog nogometnog natjecanja Superlige u kojoj bi sudjelovalo 20 klubova.

RASPADA SE SUPERLIGA: Chelsea i City istupaju, slijede ih brojni velikani, padaju ostavke, oglasio se i prvi čovjek Uefe

U tom novom natjecanju sudjelovali bi Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid,  Arsenal, Chelsea, Tottenham, Liverpool, Manchester City i Manchester United, Juventus, Milan i Inter. Oni su pozvali još tri kluba da im se priključe u projektu kojim bi zatim upravljalo tih 15 osnivača. Još pet klubova bi se kvalificiralo za tu ligu temeljem rezultata u nacionalnim prvenstvima uoči premijerne sezone, premda nije navedeno iz kojih bi država bili.

Sušec o Superligi

Ovaj potez bogatih klubova izazvao je brojne negativne reakcije, prije svega FIFA-e i UEFA-e, nacionalnih saveza, državnika, kao i brojnih nogometaša.

Gost RTL Direkta bio je legendarni sportski komentator Božo Sušec koji je prokomentirao cijelu ideju, ali i posljedice do kojih može doći. Već se najavljuje izlazak pojedinih klubova, UEFA najavljuje tužbe, Superliga također ima svoje odvjetničke mehanizme i Sušec smatra kako ovaj “rat” neće tako lako završiti. Također, istaknuo je kako nije iznenađen pojavom Superlige, ali je iznenađen tajmingom i nepripremljenošću cijele ideje.

Povratak na Net.hr