Bravo, Dinamo

HRVATSKA KORAK DO SENZACIJE: Cijela država mora navijati za Hajduk!

Dinamov ulazak u Ligu prvaka, a posebno Hajdukov u Europsku ligu, mogao bi donijeti odvesti hrvatski klupski nogomet do nevjerojatnog uspjeha za sljedeću sezonu – dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Za ulazak u odabrano društvo s dva kluba u kvalifikacijama za Ligu prvaka potreban je još jedan iskorak hrvatskih klubova. Dinamov ulazak u elitu Hrvatsku je pogurao na 16. mjesto ljestvice nacionalnog koeficijenta, a najboljih 15 liga Europe imaju po dva predstavnika.

Preko Rumunja do podviga

Našima na putu stoje – Rumunji, koji imaju solidnu prednost (koeficijent 25.133), dok je naše lige narastao na 23.375. Na prvi pogled čini se da će Dinamo i Hajduk teško uspjeti ih dohvatiti, ali presudan bi mogao biti četvrtak. Ukoliko Hajduk se ugura u skupine Europske lige, a oba rumunjska predstavnika (Steaua i Astra) to ne uspiju, to više neće biti nemoguće.

Pogotovo ukoliko Dinamo i Hajduk u skupinama uhvate i pokoju pobjedu. Svaki trijumf u grupnoj fazi donose hrvatskom koeficijentu po pola boda, pa bi tako Rumunji mogli biti dostiži. Sada je žal zbog ranog ispadanja Rijeke još veći, naši klubovi su mogli biti na korak od velikog uspjeha.

Što to bi zapravo značilo? Dva hrvatska predstavnika u Ligi prvaka išla bi direktno u 3. pretkolo. Prvak bi imao dulji godišnji odmor i jedno pretkolo manje.

Doprvaka bi čekala žestoka bitka. I oni bi bili direktno u 3. pretkolu – ali na putu neprvaka. Tamo bi ga odmah čekali snažni klubovi doprvaci Rusije, Ukrajine, Turske i trećeplasirani francuski klub, a u slučaju prolaska u playoff – tamo bi čekale četvrtoplasirani klubovi Engleske, Italije, Španjolske i Njemačke.

Na prvi pogled nemoguća misija, ali ne treba zaboraviti, da ukoliko bi oba hrvatska predstavnika ispala već u 3. pretkolu Ligi prvaka, preselili bi u playoff Europske lige…

Povratak na Net.hr