HRVATSKA JE POKAZALA MOĆ: / 'Ne pamtim kad smo zadnji put izgledali ovako dominantno'

Image
Foto: PIXSELL, Goran Stanzl
Image
Foto: PIXSELL, Goran Stanzl

Hrvatski košarkaši bili su zadovoljni nakon uvjerljive pobjede u pripremnoj utakmici uoči početka Eurobasketa ((5. - 20.

20.8.2015.
0:00
PIXSELL, Goran Stanzl
VOYO logo

Hrvatska je tako slavila u svojoj šestoj pripremnoj utakmici i pokazala se u sjajnom izdanju publici u Kaunasu koja zna što je to dobra košarka i kojoj je ovoga puta i svjedočila. A Hrvatska je odigrala dobro, moćno, bez puno amplituda u igri kao, primjerice, u prvoj utakmici protiv Njemačke u Zagrebu, u protiv Novog Zelanda u polovičnom sastavu i u pobjedi protiv Turske nakon koje Perasović nije bio zadovoljan.

Image
KOŠARKA SE VRAĆA U MODU! /

Hrvatska razbila Litvu!

Dobra vijest za Perasa je ta što je Hrvatska sve više u stanju kontrolirati tempo i ritam igre, kako u obrani, tako i u napadu. Na tom smo znali padati u prošlosti i gubiti utakmice na velikim natjecanjima. Sjetimo se samo one prošlogodišnje utakmice i poraza u osmini finala Mundobasketa u Španjolskoj protiv Francuske. Sada to izgleda dobro, nadamo se da će tako ostati i do kraja našeg nastupa na Eurobasketu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S +27 na +13

"Jedna manje-više jako dobra utakmica otprilike 33,5-34 minute. Međutim, onda je došlo do opuštanja. U prijateljskim se utakmicama može dogoditi velika razlika, ali moramo zadržati kontrolu igre do kraja jer će nam to itekako puno značiti na Europskom prvenstvu", rekao je pomoćni trener Dario Gjergja te dodao:

"Sada moramo zadržati koncentraciju i ispraviti pogreške koje smo uočili, obrambeno i napadački. Na tom turniru moramo napraviti glazuru u oba smjera igre za Europsko prvenstvo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je protiv Litve imala i velikih +27, no ta uvjerljiva razlika se istopila na +13 i to u zadnjih pet minuta dvoboja. Hrvatski košarkaši su se ipak malo opustili i smanjili gas, ipak je prijateljska utakmica i nema potrebe igrati do kraja kada se uvjerljivo vodi.

Ukić oduševljen predstavom

"Igrali smo sjajnu obranu sve do zadnjih pet minuta kad je, logično, bilo malo opuštanja s obzirom na veliku razliku. Odigrali smo vrhunsku utakmicu, ne pamtim kad smo zadnji put izgledali ovako dominantno, pogotovo protiv odlične momčadi na njihovu terenu. Međutim ovo je pripremna utakmica i nimalo se ne valorizira što se tiče rezultata. Dobar je pokazatelj da smo na dobrom putu, ali prave nas stvari tek očekuju za 15-ak dana", kazao je Roko Leni Ukić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo