TEŠKO ZA GLEDATI

HRVATSKA IGRA BILA JE ČISTI HOROR: Djeco, ovako ne smijete igrati košarku

Još će se dugo analizirati utakmica Hrvatske protiv Češke u osmini finala Eurobasketa i nevjerojatno loša igra Perasovićeve momčadi koja ju je odvela u poraz (59:80) i ostavila bez šanse za dodatne kvalifikacije za OI 2016.

Naši košarkaši pokazali su sve elemente kako ne treba igrati košarku, a snimka te utakmice pokazivat će se djeci u školama košarke, uz obvezno upozorenje prije početka: Djeco, ovako ne smijete igrati!

Prilog za šaljivi kućni video

Možda će se dijelovi te utakmice prikazivati u emisiji “Šaljivi kućni video”… No, šalu na na stranu, svima je grozno, igračima, treneru, navijačima…  Perasović je već bivši izbornik, nevjerojatno kako se takav stručnjak, koji je ostvario veliki uspjeh s Valencijom osvojivši Eurokup, odlično prije pet godina posložio Cibonu, nije snašao na izborničkoj klupi.

Šteta je što je tako vrsni trener potrošen u jednoj akciji. No, dogodio se miks svega: malo su se igrači precijenili, a s njima i javnost, pogotovo nakon 9-0 u pripremama. Onda su se dogodile dvije ključne ozljede, ona Marka Tomasa i Bojana Bogdanovića, Ante Tomić nam je pokazivao kako čovjek od 2,17 m ne može zakucati, izbornik je odabrao jednog Amerikanca koji je ozlijedio, pa je uzeo drugog koji nije bio spreman, nema igre i hrvatski playevi ne mogu razigrati ni plesačice sambe, a ne suigrače. Hrvatska igra se od silnih najava, svela na starog, dobrog Krunu Simona i njegov “hakl”, nedaleko od dvorane gdje je naučio igrati košarku, u Trnskom,

Na sve to, nadodao se pritisak domaćeg parketa i svakodnevna očekivanja hoće li Arena na Laništu biti puna ili ne. Igrači su dio svoje energije trošili i na društvenim mrežama, animirajući publiku da ih dođe podržati.

Česi, očito, ne igraju samo hokej

Kad se sve to zbroji, uz ne baš široku košarkašku kvalitetu, dobivamo “masakr u Lilleu” od suparnika za koje mnogi Hrvati misle da znaju igrati samo hokej.

Možda bi češki turisti koji tako mazohistički hrle na Jadran svake godine, mogli organizirati ljetne kampove košarke za Hrvate i tako si zaraditi za odmor u “tako lijepoj, tako našoj”. A Hrvati bi im mogli uzvratiti lekcijama iz rukometa i vaterpola… To su jedini kolektivni sportovi koji nam idu.

Aco Petrović je u kolumni za net.hr najavio smjenu generacija. Hvala Bogu, Hrvatskoj talenata nikad nije nedostajalo. Uvijek možemo krenuti iz početka…

A ovdje možete pogledati najbolje, odnosno najgore isječke utakmice Hrvatska – Češka i oproštaj naše reprezentacije s Eurobasketa.

Povratak na Net.hr