HRVATSKA I SRBIJA U BORBI ZA POVIJESNI EURO: / Kauboji doznali suparnike u kvalifikacijama

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Po prvi put za naslov će se boriti 24 reprezentacije.

12.4.2018.
19:59
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska rukometna reprezentacija borit će se za mjesto na Europskom prvenstvu 2020. sa Srbijom, Švicarskom i Belgijom. Tako je orlučeno ždrijebom koji je održan u četvrtak navečer u Trondheimu. Ako se Hrvatska kvalificira na Euro, skupinu će igrati u Grazu. Na završni turnir, inače, dvije prvoplasirane ekipe iz svake skupine i četiri najbolja treća.

"Kvalifikacijska skupina za EURO 2020 sigurno nije lagana i moramo ozbiljnim pristupom i angažmanom potvrditi odlazak na iduće veliko kontinentalno natjecanje. Protivnici poput Srbije, Švicarske i Belgije također žele svojim igrama ostvariti odlazak na EURO i imaju se pravo nadati pozitivnom ishodu kvalifikacija. Činjenica da će to biti prvenstvo s 24 ekipe, jer se baza kvalitetnih i konkurentnih reprezentacija proširila, potvrđuje kako je europska smotra i dalje najkvalitetnije rukometno natjecanje", prokomentirao je izbornik Lino Červar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo će biti prva europska smotra s 24 reprezentacije, a održat će se u Švedskoj, Norveškoj i Austriji. Gradovi domaćini su Trondheim (NOR), Malmö, Göteborg, Stockholm (SWE), Beč i Graz (AUT). Ako se Hrvatska kvalificira na Europsko prvenstvo igrat će u skupini C koja je smještena u Grazu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U slučaju prolaska skupine natjecanje nastavlja u Beču, dok će se finalni vikend održati u švedskoj metropoli Stockholmu.

Raspored kvalifikacijskih susreta

1. kolo, 24./25.10.2018.: Hrvatska - Švicarska 2. kolo, 27./28.10.2018.: Belgija - Hrvatska 3. kolo, 10./11.4.2019.: Srbija - Hrvatska 4. kolo, 13./14.4.2019.: Hrvatska - Srbija 5. kolo, 12./13.6.2019.: Švicarska - Hrvatska 6. kolo, 15./16.6.2019.: Hrvatska - Belgija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo