STIŽU UGLEDNE GOŠĆE

HRVATICE DOBILE OPASNU KONKURENCIJU: Dvije najbolje skakačice u vis dolaze na Hanžekovićev memorijal

Skok u vis će ove godine biti jedna od najkvalitetnijih disciplina

Dvije najbolje skakačice u vis na svijetu Ukrajinke Julija Levčenko i Jaroslava Mahučih dolaze na 70. Hanžekovićev memorijal, koji se održava 15. rujna na stadionu Mladost u Zagrebu, objavili su u nedjelju organizatori.

Ukrajinke Levčenko i Mahučih su jedine ove sezone preskočile dva metra i s preskočenih 200 cm dijele prvo mjesto na ljestvici visašica.

Svjetska doprvakinja

Levčenko je svjetska doprvakinja iz Londona 2017., a godinu dana ranije skakala je i na Hanžekovićevom memorijalu. Mahučih je svjetsko srebro osvojila na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Dohi, gdje je s preskočenih 204 cm postavila i svjetski rekord za atletičarke mlađe od 20 godina.

Činjenicu da će skok u vis ove godine biti jedna od najkvalitetnijih disciplina na Hanžeku potvrđuje i to da će na stadionu Mladosti 15. rujna skakati i Nicola McDermott, četvrta na svjetskoj ljestvici visašica (198 cm), te Erika Kinsey koja je na toj listi trenutačno peta (195 cm).

U možda i najjačem ovogodišnjem natjecanju skakačica u vis nastupit će i tri najbolje hrvatske visašice – Ana Šimić (178 cm), Tihana Jeletić (178 cm) i Sara Aščić (176 cm).

Privremena startna lista skakačica u vis

Julija Levčenko           UKR
Jaroslava Mahučih      UKR
Erika Kinsey                ŠVE
Nicola McDermott       AUS
Ana Šimić                   HRV
Sara Aščić                  HRV
Tihana Jeletić             HRV

Povratak na Net.hr