HRVATI IZGUBILI I TREĆI MEČ: / Nadal prvo školovao mladog Splićanina, a onda u paru Pavića i Dodiga

Image
Foto: Profimedia

Hrvatska tako neće obraniti naslov pobjednika Davis Cupa

20.11.2019.
23:46
Profimedia
VOYO logo

Hrvatska teniska reprezentacija upisala je i drugi poraz na završnom turniru novog formata Davis Cupa. Nakon poraza od Rusije 0-3, branitelji naslova izgubili su od Španjolske istim rezultatom.

Našim tenisačima je trebala pobjeda od 3-0 protiv Španjolske kako bi ostala u igri za plasman među osam najboljih. Međutim, bez Marina Čilića koji nije niti doputovao u Madrid i bez Borne Ćorića koji je odustao od današnjeg nastupa zbog iscrpljenosti, bilo je iluzorno očekivati pobjedu 3-0 protiv Španjolske koju predvodi vodeći tenisač svijeta Rafael Nadal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćorić odustao

Nakon što je Ćorić odustao od nastupa, priliku je dobio Mektić koji je posljednji put u singlu nastupio prije više od dvije i pol godine i to u kvalifikacijama Cincinnatija. Nakon toga igrao je samo u parovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mektić i Bautista Agut, trenutačno deveti tenisač svijeta do sada nisu igali međusobno.

Hrvatski tenisač je dobio prvi gem, međutim to je bilo sve što je pokazao u ostatku seta. Španjolac je uz tri breaka za 26 minuta dobio set rezultatom 6-1. Deveti tenisač svijeta je sjajnu seriju nastavio i u drugom setu dobivši tri gema u nizu. Mektić je smanjio na 1-3 prekinuvši Agutovu seriju od devet gmova u nizu. Do kraja seta 30-godišnji Zagrepčanin više nije izgubio niti jedan servis, ali nije uspio nadoknaditi break i set je završio rezultatom 6-3 za Španjolca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajni Gojo

U drugom meču 21-godišnji debitant u našoj teniskoj reprezentaciji, pružio je solidan otpor vodećem tenisaču svijeta, posebice u prvom setu.

Gojo se u prvom setu držao do rezultata 4-4 spasivši pritom četiri break lopte. Tri u prvom gemu, a jednu u sedmoj igri. Nažalost, u devetoj igri Nadal je oduzeo servis svom suparniku, a potom sigurno odservirao za 6-4 nakon 45 minuta igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladi hrvatski tenisač, koji je igrao za američko sveučilište Wake Forest, a u reprezentaciju je ušao umjesto ozlijeđenog Marina Čilića, i u drugom setu je pružio dobar otpor. Servis je izgubio u prvom i devetom gemu za konačnih 6-3.

Utješni bod za Hrvatsku pokušali su osvojiti IvanDodig i Mate Pavić. Međutim u meču parova protiv Marcela Granollersa i Rafaela Nadala nisu imali šanse te su izgubili sa 6:3, 6:4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo