SKUPA POGREŠKA

SKANDAL U NJEMAČKOJ, OLIĆ SUSPENDIRAN ZBOG KLAĐENJA! ‘Jako mi je žao, samo sam se zabavljao s prijateljima…’

Sportski sud Njemačkog nogometnog saveza suspendirao je proslavljenog hrvatskog nogometaša Ivicu Olića jer je prekršio zabranu odlaska u kladionice i klađenja na susrete lige u kojoj nastupa.

Zbog toga je kažnjen s 20 tisuća eura i zabranom nastupa na dvjema utakmicama.

Sportski sud je utvrdio da se bivši Vatreni kladio na devet utakmica Druge njemačke lige i to u razdoblju od 26. kolovoza do 11. rujna. Istraga još traje, a Olić bi mogao biti i strože kažnjen.

Olić je otkriven jer je novac uplaćivao preko svoje kartice.

“Naravno da je riječ o mojoj velikoj pogrešci. S prijateljima sam iz zabave odigrao sistemsku okladu, preko moje kartice. Nisam se kladio na utakmice Münchena 1860. Jako mi je žao zbog svega. U tom trenutku nisam bio svjestan pogreške”, izjavio je Olić.

“Ivica je svjestan situacije. Takvo ponašanje je destruktivno. Iako je shvatio pogrešku ne možemo to prihvatiti. Zbog toga ga čeka i kazna kluba”, poručio je direktor Münchena 1860 Thomas Eichin.

Predsjednik sportskog suda DFB-a Hans E. Lore rekao je pak kako je Olić kažnjen jer je prekršio opću zabranu klađenja na utakmice njemačke lige.

“Pravilo je uvedeno u interesu igrača kako ih se ne bi moglo sumnjičiti da su manipulirali rezultatima. Kod Olića nisu pronađeni dokazi da je sudjelovao u eventualnom namještanju utakmica”.

Povratak na Net.hr