PUN SAMOPOUZDANJA

HRGOVIĆ NAJAVIO SVOJU SLJEDEĆU BORBU: U ring će s opasnim Amerikancem; ‘On se nije htio boriti sa mnom…’

Hrgović je govorio o kvaliteti svog protivnika, o šansama u njihovoj borbi koja bi se trebala održati nekada u svibnju ove godine

Najbolji hrvatski boksač, Filip Hrgović, održao je medijsku konferenciju u četvrtak u svojoj dvorani u Zagrebu, a razlog je najveća borba u njegovoj dosadašnjoj profesionalnoj karijeri, protiv Amerikanca Michaela Huntera.

Hrgović je govorio o kvaliteti svog protivnika, o šansama u njihovoj borbi koja bi se trebala održati nekada u svibnju ove godine.

Psihološka prednost

“Pobjeda u tom meču mogla bi biti prekretnica u mom životu, vjerujem u nju”, rekao je Hrgović pa prokomentirao to što ga je Hunter u posljednje vrijeme puno prozivao po medijima:

“Ja ne pričam puno, ja samo šutim i radim. U tu borbu idem s psihološkom prednošću jer znam da on nije htio prihvatiti meč sa mnom po regularnim uvjetima.”

Tko će pobijediti, Joshua ili Fury?

U jednom trenutku konferencije komentirao je i meč Furyja i Joshue, odnosno tko je prema njegovu mišljenju u prednosti.

“U meču za naslov prvaka ne znam koga bi više volio, i Joshua i Fury su dobri i komercijalno vrlo jako, ali pravi borac se mora moći prilagodit obojici, a ja mislim da to mogu. U meču između njih dvojice teško je reći tko bi slavio, ali Joshua je za mene kompletniji borac. No, teško je predvidjeti kako će taj meč završiti. Dobar je Joshua u bliskoj borbi i s distance, ima više oružja od Furyja u svom arsenalu”, smatra Hrgović.

Sandra Simunovic/PIXSELL

Javio se i Filipov promotor

Nešto ranije oglasio se i Hrgovićev promotor Nisse Sauerland, koji je kazao kako bi vrlo radio volio vidjeti meč između Anthonya Joshue i Filipa.

“Volio bih da se Filip bori protiv Joshue, čisto zbog njihovog stila. Obojica su ogromni i jaki boksači, ali Filip je pokretljiviji i nije robot kao Joshua. Anthony je strašno moćan, ali Filip je idealan suparnik za njega”, rekao je Sauerland.

“Neće biti lagana borba, ali vjerujem da je Filip spreman za pobjedu. Hunter je odličan borac, ali Hrgovićeva veličina i snaga bit će previše za njega. Filip se dosad borio samo 12 puta i sretni smo što će imati pravi test. Već dugo vremena smo htjeli napraviti korak naprijed, ali ljudi se uplaše kad se trebaju boriti protiv Filipa”, zaključio je promotor Filipa Hrgovića.

Povratak na Net.hr