Sportski junaci Zagreba u borbi protiv nasilja na djecom

Na dan kada cijeli svijet obilježava Međunarodni dan djeteta – dan na koji je usvojena Konvencija Ujedinjenih Naroda o pravima djeteta,

20.11.2013.
19:10
VOYO logo

Hokejaš Medveščaka Dario Kostović snimio je hrvatsku verziju spota za kampanju „Zaustavimo nasilje nad djecom“ priključivši se tako UNICEF-ovoj inicijativi koja potiče građane, zakonodavna tijela i vlade na snažniji istup protiv nasilja nad djecom.

"Iznimna mi je čast što sam odabran za promotora kampanje UNICEF-a i svog kluba „Zaustavimo nasilje nad djecom“. U Medveščaku svi vjerujemo da djeca zaslužuju život bez nasilja stoga i na sportskim tribinama zajedno s našim navijačima aktivno promičemo dobru atmosferu te nenasilno navijanje i ponašanje", rekao je Dario.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska verzija spota objavljuje se na Međunarodni dan djeteta – obljetnicu Konvencije UN-a o pravima djeteta. Naime, upravo na današnji dan obilježava se 24. godišnjica od kada je Generalna skupština Ujedinjenih naroda usvojila Konvenciju o pravima djeteta. UN-ova konvencija, usvojena 1989. godine, postala je prvi pravno obvezujući međunarodni dokument koji zastupa i promiče ljudska prava za svu djecu. Konvencija navodi da svako dijete, svagdje, ima pravo na život, razvoj i zaštitu od svih oblika nasilja.

"Samo zato što ne možete vidjeti nasilje nad djecom, ne znači da ono ne postoji. Učinimo nevidljivo vidljivim. Pomozite nam zaustaviti nasilje nad djecom. Pridružite nam se. Neka se čuje i vaš glas", poziva Dario u hrvatskoj verziji spota kampanje. U globalnoj verziji spota kao promotor kampanje pojavljuje se irski glumac i UNICEF-ov ambasador dobre volje Liam Neeson dok su pojedine zemlje izabrale svoje lokalne promotore kampanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/JzdROCNjXRs

U Hrvatskoj je UNICEF odabrao hokejaša Daria Kostovića budući je zagrebački KHL Medveščak jedini hokejaški klub na svijetu koji nosi titulu sportskog partnera UNICEF-a te se s razlogom aktivno uključio u veliku UNICEF-ovu kampanju ''Zaustavimo nasilje nad djecom'' u želji da podigne svijest o tom problemu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo