Sportska senzacija dana: To im je najveca pobjeda u povijesti!

9.5.2014.
19:03
VOYO logo

Nikada Francuska nije uspjela svladati Kanadu na SP-u i sada je napokon docekala jednu od svojih najvecih pobjeda u povijesti. Iskoristili su Francuzi izostanak najvecih kanadskih zvijezda i uspjeli su slaviti s 3-2 nakon izvodenja kaznenih udaraca.

Stephane Da Costa postigao je dva pogotka u powerplayu u 60 minuta, a drugim pogotkom ujedno je odveo utakmicu u produzetak anuliravsi prednost Kanade do koje je dosla golovima Braydena Schenna i Erika Gudbransona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kanadani su imali vise prilika i bili su opasniji, medutim Cristobal Huet je briljirao na vratima francuske reprezentacije te je susret odlucen izvodenjem kaznenih udaraca.

//www.youtube.com/embed/xj9pyZZEk64

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turris, Monahan i Read nisu bili precizni za Kanadane, Desroriers i Da Costa promasivali su za Francusku, a onda je u trecoj seriji Pierre-Edouard Bellemare nadmudrio Reimera i odveo Francusku do pobjede.

Rusija je u drugom susretu u velebnoj Minsk Areni s glatkih 5-0 svladala Svicarsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vec nakon prve trecine Rusi su vodili s 3-0 golovima Plotnikova, Oveckina i Sipacjova, a u nastavku susreta samo je povecana prednost na konacnih 5-0 golovima Belova i Zaripova.

Prvi dan Svjetskog prvenstva u hokeju koje se odrzava u Minsku zakljucen je pobjedama Ceha i Amerikanaca. Cesi su u produzetku svladali velike rivale Slovake, a Amerikanci su bili bolji od domacina Bjelorusije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon sto je Francuska u prvom susretu skupine A sokirala Kanadu i svladala je nakon kaznenih udaraca, odluke u 60 minuta nije bilo niti u drugom susretu u skupini u kojem je Ceska igrala protiv Slovacke.

U zanimljivom dvoboju Cesi su slavili u produzetku pogotkom krila praskog Leva Jakuba Klepisa u 100. sekundi produzetka. Cesi su tako zasluzeno slavili i pobjedom okrunili dominaciju koju su imali tijekom najveceg dijela susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poveli su pogotkom Ondreja Nemeca, medutim Slovacka je uspjela napraviti preokret i povesti s 2-1 golovima Michela Miklika i Mareka Viedenskog, medutim dvije minute i sedam sekundi prije isteka 60. minute Jaromir Jagr je poravnao na 2-2 i odveo utakmicu u produzetak.

Puno jednostavniji posao imali su Amerikanci u skupini B gdje su lakocom svladali domacina Bjelorusiju s visokih 6-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otpor domacina slomili su u drugoj trecini kada su pobjegli na 4-0 i do kraja susreta vise nije bilo problema. Pogotke za SAD postigli su Jacob Trouba dva te po jedan Brock Nelson, Johnny Gaudreau, Jake Gardiner i Colin McDonald. Strijelac za Bjelorusiju bio je Andrej Stepanov.

Svjetsko prvenstvo, skupina A, prvo kolo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuska - Kanada 3-2 kazneni udarci Ceska - Slovacka 3-2 produzetak

Svjetsko prvenstvo, skupina B, prvo kolo: Rusija - Svicarska 5-0 SAD - Bjelorusija 6-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo