Dan za pamćenje: Nevjerojatno što su Slovenci izveli u Sočiju!

Slovenci će pamtiti ovaj dan. Nakon što je Tina Maze osvojila svoje drugo zlato u Sočiju, slovenski hokejaši su kreirali senzaciju razbivši Austriju.

Slovenska reprezentacija u hokeju na ledu ostvarila je vjerojatno najveću pobjedu u svojoj povijesti. U ogledu osmine finala na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju pobijedila je Austriju 4-0 (2-0, 1-0, 1-0), a u četvrtfinalu će igrati protiv Švedske.

U istom danu u kojem je Tina Maze osvojila svoju drugu zlatnu olimpijsku medalju u Sočiju, u veleslalomu, slovenski hokejaši odigrali su iznimno kvalitetnu utakmicu u osmini finala protiv Austrije, te izborili četvrtfinale protiv Šveđana, olimpijskih pobjednika iz Torina prije osam godina.

Slovenija je bila čvrsta u obrani, bivši Medveščakov vratar Robert Kristan obranio je svih 30 udaraca prema njegovom golu, te razigrana i efikasna u napadu.

Najbolji slovenski igrač Anže Kopitar poentirao je u šestoj minuti s igračem više, a posebno je bio vrijedan pogodak Jana Urbasa u 12. minuti, jer je postignut s igračem manje.

Sabahudin Kovačević je u 24. minuti povisio na 3-0, a točku na i stavio je Jan Muršak nepune tri minute prije kraja utakmice.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr