SENZACIONALNI ŠVICARCI DO POLUFINALA: / U razmaku od četiri minute zabili tri pogotka

Image
Foto: AFP

Švicarci su drugi put u povijesti, a prvi nakon 2013. godine stigli do polufinala.

17.5.2018.
23:27
AFP
VOYO logo

Hokejaši Švicarske senzacionalno su pobijedili Finsku sa 3-2 (0-1, 3-0, 0-1) u četvrtfinalnom dvoboju Svjetskog prvenstva Elitne divizije hokeja na ledu, odigranom u četvrtak u Herningu i tako se po drugi put u povijesti plasirali u polufinale u kojem ih čeka Kanada.

U četiri minute tri pogotka

Finska je u 8. minuti povela pogotkom Nutivaare, a onda je u drugoj trećini uslijedio 'blitzkrieg' na švicarski način. U razmaku od tri minute i 55 sekundi Švicarci su postigli tri pogotka i zahvaljujući Corviju (30), Verminu (33) i Hofmannu (34) poveli sa 3-1. Rantanen je u 49. minuti vratio nadu Fincima, ali nijedan njihov pokušaj da dođu do izjendačujućeg pogotka nije donio željeni rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako su Švicarci drugi put u povijesti, a prvi nakon 2013. godine stigli do polufinala. Prije pet godina na SP-u u Švedskoj i Finskoj švicarska reprezentacija je preko Češke (2-1) i SAD-a (3-0) stigla do finala u kojem je poražena od Švedske (5-1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šveđani bi ih mogli čekati u finalu i u Kopenhagenu. Naravno, prvo će Švicarci morati napraviti još veću senzaciju nego u četvrtfinalu te u polufinalu svladati favoriziranu Kanadu koja je najneizvjesnijem četvrtfinalu pobijedila Rusiju sa 5-4, ali tek pogotkom Ryana O'Reillyja u 5. minuti produžetka.

Polufinala u subotu

Švedska je do polufinala stigla pobjedom 3-2 (0-0, 1-1, 2-1) nad Latvijom. Filip Forsberg je u 27. minuti postigao vodeći pogodak za branitelje prošlogodišnjeg naslova. Izjednačio je Blugers u 32. minuti. Novo vodstvo Šveđanima donio je Arvidsson (42), a na 3-1 povisio je Ekman-Larsson (47). Konačnih 3-2 postavio je Balcers u 51. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Polufinalni dvoboji na rasporedu su u subotu, 19. svibnja, a oba će biti odigrana u Royal Areni u Kopenhagenu. Od 15.15 sati igrat će Švedska - SAD, a od 19.15 sati Kanada - Švicarska.

Poraženi polufinalisti će se u nedjelju (15.45 sati) boriti za brončano odličje, a pobjednike polufinala gledat ćemo u borbi za zlato od 20.15 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo