Hrvatska obećana zemlja: Stižu ruski milijunaši!

Ruska KHL momčad iz Nižnjekamska neće štedjeti, proletjet će oko 4000 kilometara samo da bi iz Tatarstana stigli u Hrvatsku odraditi pripreme

Nakon turista i ruski sportski klubovi sve su viđeniji gosti na Jadranskom moru. Prvo nogometaši, pa košarkaši, a ovog ljeta stižu i – hokejaši.

Naša obala očito je jako primamljiva, jer će igrači najbolje hokejaške lige u Europi (KHL) proletjeti 4000 kilometara samo da bi odradili bazične pripreme. Neftehimik iz Nižnjekamska je na svojim internetskim stranicama objavio da im pripreme startaju 11. srpnja, te da će zamah za novu sezonu s trenerom Vladimirom Golubovičem hvatati na Jadranu. Solidna vijest, jer radi se o klubu s proračunom od 25 milijuna eura.

Naravno, u Hrvatskoj ledenih dvorana ima samo u Zagrebu, otvoreno klizalište jest samo i u Sisku, te Rusi će morati nakon kilometara trčanja i rada u terentani u Hrvatskoj otići u Njemačku na drugu fazu priprema. Šteta, jer bi s nekim klizalištem blizu mora proširila se turistička ponuda.

Ako ništa, možemo se pohvaliti da smo sredinom sezone u Hrvatskoj na djelu vidjeli i nove prvake KHL-a, moskovski Dinamo uveličao je 50. rođendan Medveščaka i slavio “samo” sa 6:4.

Povratak na Net.hr