PRVA POBJEDA HRVATSKE REPREZENTACIJE NA SVJETSKOM PRVENSTVU: / Ukrajinski hokejaši uspjeli si zabiti autogol

Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

Nakon tri odigrana susreta i Hrvatska i Ukrajina imaju po tri boda, tri više od posljednje Rumunjske. Na vrhu je Litva sa šest bodova, drugi je Japan s pet, a treća Estonija s četiri

25.4.2018.
14:20
PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska reprezentacija u hokeju na ledu u susretu je 3. kola Svjetskog prvenstva Divizije I - skupina B u Kaunasu ostvarila prvu pobjedu svladavši Ukrajinu sa 4-2 (3-0, 0-0, 1-2).

Hrvatska je odlično otvorila utakmicu i povela golom Ivana Jankovića (4:36) u situaciji s igračem više na ledu. Vrlo brzo potom Tomislav Zanoški (11:51) je iz protunapada u situaciji kada je Hrvatska imala igrača manje na ledu povisio na 2-0, a nakon što je Dominik Kanaet (13:06) zabio za 3-0 ukrajinski izbornik odlučio je zamijeniti vratara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zabili si gol

Novi ukrajinski vratar Bogdan Djačenko uspio je zaustaviti propadanje svoje reprezentacije da bi u trećoj trećini Ukrajinci preko Kirila Katriča (46:56) i Dmitra Nimenka (53:00) uspjeli smanjiti na 3-2. U samoj završnici Ukrajinci su prebacili igru pred gol Hrvatske, no srećom nisu uspjeli poravnati. Štoviše, dvije sekunde prije kraja, kada su Ukrajinci povukli vratara i sa šest klizača pokušali poravnati, zabili su gol sami sebi. Naime, ukrajinski napadač koji se nalazio iza hrvatskog gola pokušao je uposliti nekog od svojih bekova na plavoj liniji, ali nitko nije uspio zaustaviti pločicu koja je otklizala u ukrajinsku mrežu. Kako u hokeju nema autogola, taj pogodak je pripisan Domenu Vedlinu (59:58).

Nakon tri odigrana susreta i Hrvatska i Ukrajina imaju po tri boda, tri više od posljednje Rumunjske. Na vrhu je Litva sa šest bodova, drugi je Japan s pet, a treća Estonija s četiri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 4. kolu Hrvatska će u petak igrati protiv Estonije od 15 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo