Novi lom u Ledenoj! Medveščak 'popio' pet komada!

Hokejaši Medveščaka poraženi su u trećoj utakmici doigravanja EBEL lige. U dvorani Doma sportova s 5:2 bolji je bio Red Bull Salzburg.

28.2.2013.
22:34
VOYO logo

Medvjedi su od početka bili u podređenom položaju, prije svega zbog velikog igračkog deficita. Naime, ponajbolji igrač zagrebačkog kluba Kyle Greentree morao je propustiti ovaj susret zbog neopreznog poteza u drugoj utakmici, kada je palicom bio u visini glave suparničkog hokejaša. Drugi igrač koji je morao izbivati s leda je Geoff Waugh.

No, iako je gotovo pa ravnopravno parirao austrijskom prvaku iz 2011. godine, Medveščak je svoje prilike promašivao, dok je Red Bull svoje znalački i iskusno realizirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Činilo se da će prva trećina završiti bez pogodaka, ali je Matthias Trattnig iskoristio slabo izbijanje obrane Medveščaka, koja je u tim trenucima igrala s igračem manje, te zakucao pak u gornji kut Kristanova gola.

Nakon manje od dvije minute igre u nastavku Jakub Gašparovič poravnao je na 1:1, no pet minuta prije kraja druge dionice Dominique Heinrich koristi novu slabost Medveščakove obrane i zabija za novo vodstvo gostiju. Potpuni slom Medvjedi su doživjeli u šestoj minuti posljednje dionice kada je sjajni Trattnig, ponovno u situaciji s igračem više, zabio na gotovo isti način kao i svoj prvi pogodak - gore, visoko, u sami kut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gašparovič ponovno svojim golom osam minuta prije kraja utakmice vraća nadu zagrebačkim navijačima, no iste gasi Ryan Duncan minutu i 23 sekunde prije kraja, taman kada je Medveščak tražio situaciju da izvede Kristana i ubaci dodatnog igrača na led. Konačnih 5:2 postavio je Yorick Treille 28 sekundi prije kraja, ponovno u situaciji s igračem više. Recimo i da je ova utakmica obilovala grubim potezima, naguravanjima, te međusobnim koškanjem igrača obje momčadi. Kao i u Salzburgu, Red Bull je kod sudaca imao više popusta.

Sljedeća utakmica igra se u Salzburgu za tri dana, a Red Bull današnjom pobjedom vodi s 2:1 u seriji do četiri pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike