Mamić bi iz ove priče mogao i morao puno naučiti!

Montreal Canadiensi, najsupješnija momčad u povijesti hokejaške NHL lige, ispričali su se navijačima jer su zaposlili trenera koji ne govori francuski jezik. Hoće li ikada Zdravko Mamić na ovaj način priznati svoje krive poteze?

Montreal se predstavlja kao klub Kanađana koji govore francuski jezik, što je i logično budući da dolazi iz Quebeca, jedine kanadske pokrajine u kojoj dominiraju francuski govornici.

Prošla su desetljeća otkad su osvajači 24 Stanley Cupa posljednji put imali trenera koji ne govori francuski, a glavni menadžer kluba Pierre Gauthier je dva tjedna nakon angažmana trenera Randyja Cunneywortha osjetio potrebu da se javno ispriča navijačima.

“Žao nam je ako smo uzrujali ljude jer to nam sigurno nije bila namjera”, poručio je Gauthier, dodavši kako je Cunneyworth privremeni trener o čijem će se statusu raspravljati na kraju sezone.

Prosvjede protiv Cunneywortha su pojačali i rezultati, budući da je pod njegovim vodstvom Montreal pobijedio samo jednom u sedam utakmica.

Ova priča bi Zdravku Mamiću mogla poslužiti kao primjer kako se odnosi prema navijačima. Naime, poznato je da on dovodi i ispraća trenere iz Maksimira po svojoj volji, a navijači su već nakon nedavnog predstavljanja Ante Čačića započeli ‘internetsku bunu’ smatrajući da on nije čovjek koji je zaslužio voditi Dinamo.

Svoje mišljenje su izrazili i čitatelji našeg portala.

Više o temi: specijal-201102150360004-Dinamo
Više o temi: specijal-201102150360004-Zdravko Mamić

Povratak na Net.hr