MEDVJEDI NA MUKAMA

KRAJ LEDENE BAJKE U ZAGREBU: ‘Ne znam gdje ćemo igrati iduće sezone. Nemamo novca ni za EBEL’

Hokejaši Medveščaka ovaj su tjedan i matematički ostali bez šansi za doigravanje KHL-a. Ostale su im još četiri u osnovnom dijelu sezone, možda i njihove posljednje u najjačem europskom klupskom natjecanju.

Nakon što je od 2009. do 2013. godine Medveščak uspješno nastupao u austrijskom EBEL-u, prije četiri sezone klub je postao članom ruskog KHL-a, najjače europske hokejaške lige. S KHL-om je Medveščak potpisao ugovor na tri sezone koji se zatim svake sezone može obnavljati, kao što je to učinjeno prošle godine. Prije nekoliko tjedana Zagrepčani su predali zahtjev i za nastupu u EBEL-u, a u kojem će natjecanju igrati sljedeće sezone, i dalje je pitanje bez odgovora.

LEDENA BAJKA BLIŽI SE KRAJU: Medveščak definitivno ostao bez doigravanja

Više će se znati u svibnju

Nema ga ni predsjednik kluba Damir Gojanović koji je u srijedu odgovarao na pitanja navijača na Facebooku. Dakako, pristalice Medvjeda najviše zanima koga će iduće sezone gledati u Ledenoj dvorani Doma sportova.

“Iskreno, ne znam! Liga nam još nije odgovorila kakve planove ima s nama i dok to ne napravi, ne možemo pričati sa sponzorima. Ovaj projekt u najvećoj mjeri financiraju sponzori. Ugovor s Gazpromom je završio. Predali smo zahtjev za EBEL, čeka nas monitoring. Više ćemo znati u svibnju. U ovom trenutku nemamo novca ni za KHL ni za EBEL… Ja bih bio najsretniji da nastavimo igrati u KHL-u, a omladinska selekcija da igra EBEL. Ali ništa bez sponzora. To je ključ”, istaknuo je Gojanović.

Sponzorima prioritet Rusi

Jedan od problema predstavljaju i sankcije koje je Europska unija uvela Rusiji.

“Naša zemlja ima jasan stav prema Rusiji, što se logično Rusima ne sviđa i normalno da su njihovim sponzorima prioritet ruski klubovi”, dodao je Gojanović.

 

Povratak na Net.hr