KRAJ JEDNE ERE CANUCKSA: / Blizanci Daniel i Henrik Sedin objavili kraj bogate karijere

Image
Foto: AFP

Proveli su u Canucksima 18 godina

2.4.2018.
20:06
AFP
VOYO logo

Švedski hokejaši, 37-godišnja braća blizanci Daniel i Henrik Sedin u ponedjeljak su objavili kako će po završetku ove NHL sezone završiti svoje bogate karijere koje su čitave proveli u dresu Vancouver Canucksa. Blizanci Sedin u Canucksima su proveli po 18 sezona, a svoju su odluku objavili šest dana prije završetka ove sezone kako bi u svoje tri posljednje utakmice u karijeri mogli uživati zajedno s obiteljima i navijačima.

"Ovu smo sezonu započeli vjerujući kako ćemo odluku o završetku karijere po završetku sezone. No, kako je vrijeme odmicalo postajalo je jasno kako će ovo biti naša posljednja sezona. Biti dijelom Canucksa najljepši je period naših života, no sada je vrijeme za život nakon hokeja", poručila su braća Sedin i najavila kako namjeravaju ostati živjeti u Vancouveru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karijere iz snova

Daniel je bio drugi, a Henrik treći izbor na "draftu" 1999. godine, a obojica će karijere završiti s više od 1000 bodova. Henrik je u 1327 odigranih utakmica u ligaškom dijelu postigao 240 golova uz 828 asistencija, tomu je pridodao i 23 gola uz 55 asistencija u 105 utakmica u doigravanju, a Daniel je u 1303 odigrane utakmice u ligaškom dijelu postigao 391 pogodak uz 647 asistencija dok je u doigravanju postigao 25 golova uz 46 asistencija u 102 utakmice. Ove sezone Daniel je postigao 21 gol uz 31 asistenciju, a Henrik tri gola uz 45 asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa švedskom reprezentacijom braća Sedin su 2006. godine u Torinu osvojili naslov olimpijskih pobjednika, dok su 2013. na domaćem ledu osvojili i naslov svjetskih prvaka. Braća Sedin bili su udarna snaga momčadi koja je 2011. godine stigla do finala doigravanja u kojemu je vodila sa 3-2 u pobjedama, no na kraju su ipak naslov osvojili Boston Bruinsi sa 4-3.

Ove sezone Vancouver je sa samo 69 osvojenih bodova na pretposljednjem, 13. mjestu Zapadne konferencije te neće igrati u doigravanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike