VIDEO: / Senzacionalno pojačanje stiglo u slavni zagrebački klub!

Finski i sportski 'superstar', 'zvjerka', 'rekorder' ... samo su neki od naziva za Ville Leino koji sa 323 odigrane NHL utakmice stiže u zagrebački Medveščak.

12.10.2014.
14:34
VOYO logo

''Leino je strijelac s bogatim sportskim pedigreom što će se vjerujem odmah osjetiti u utakmicama, a pritom je i pravi lider. Njemu će odmah moći biti povjerena uloga igrača prve linije i vjerujemo da će nam pomoći u situacijama s igračem više. Leino je imao brojne druge ponude, ali je čuo odlične stvari o Medveščaku, Zagrebu i našim navijačima te je odlučio doći ovdje. Drago mu je što će biti dio našeg kluba i što će nam moći pomoći da ostvarimo naš cilj na ledu'', rekao je sportski direktor Medveščaka Aaron Fox.

Ville Leino je rođen 1983. godine u Savonlinnu (Finska). Čvrste hokejske temelje izgradio je u klubu SaPko s kojim je prošao sve kategorije, od škole do seniora. Za seniorsku momčad SaPko, koja se natječe u trećoj finskoj ligi Suomi-sarja, prve utakmice je odigrao sa 17 godina, a ubrzo su mu se otvorila vrata prema najboljoj finskoj ligi - Liigi. Sezone 2002./2003. potpisao je ugovor s Ilvesom, da bi nakon tri sezone prešao u HPK. Premijeru u dresu HPK odmah je okrunio naslovom SM-Liige (sadašnja Liiga), a 2006./2007. je s istim klubom osvojio brončanu medalju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/zGNgcA_iDcw

Prije odlaska u Sjevernu Ameriku, Leino je 2007./2008. proveo u Jokeritu i bila je to njegova najbolja sezona u Liigi. Osim što je u 69 utakmica ostvario 96 bodova, srušio je i klupski rekord po broju bodova u osnovnom dijelu sezone (77), bio je najbolji asistent Liige (49) te je bio izabran za najboljeg igrača osnovnog dijela sezone (Lasse Oksanen nagrada). U svibnju 2008. potpisao je prvi NHL ugovor s Detroit Red Wingsima (NHL). Ali zbog Detroitovih problema oko plaća, Leino je sezonu počeo u njihovoj AHL filijali Grand Rapids Griffinsima, a premijeru u NHL-u imao je 31. siječnja 2009. koju je odmah proslavio golom u prvoj trećini protiv Washington Capitalsa. Leino je jedan od rijetkih igrača koji su u svom NHL debiju zabili pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U veljači 2010. Detroit je zamijenio s Philladelphia Flyersima s kojima je završio 2009./2010. sezonu (u doigravanju upisao odličan 21 bod u 19 utakmica) i odigrao cijelu 2010./2011. te upisao svoji prvi hat-trick u NHL-u protiv Atlanta Thrashersa. Posljednje tri sezone Leino je proveo s Buffalo Sabresima. Tijekom profesionalne karijere je sveukupno odigrao 323 NHL utakmica i upisao 147 bodova.

Leino će se Medvjedima pridružiti već u narednih 48 sati i odmah započeti s treninzima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji hrvatski hokejaš 22-godišnji Borna Rendulić zabio je svoj prvi gol u AHL ligi, no njegova momčad Lake Erie Monsters je na domaćem terenu poražena od Grand Rapids Griffinsa sa 2-3 (1-2, 0-1, 1-0).

Pred 13.000 gledatelja u Quicken Loans Areni u Clevelandu, Lake Erie Monstersi su na startu nove sezone AHL lige poveli 1-0, ali gosti su sa tri uzastopna gola preokrenuli rezultat, da bi Rendulić u posljednjoj trećini postavio konačnih 2-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borna Rendulić je u svibnju ove godine potpisao ugovor sa NHL momčadi Colorado Avalanche, koji su ga poslali na kaljenje u svoju podružnicu u AHL-u, momčad Lake Erie Monsters.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo