SRAMOTNO PONAŠANJE

EPILOG BRUTALNE TUČNJAVE PRED NOVINAROM HRT-A: Drastična kazna za igrača Medveščaka

Sukob na ledu je sasvim uobičajena pojava, ali ovo je bilo nešto sasvim drugo, a na koncu su morali reagirati i redari i razdvojiti ratoborni dvojac.

Brutalan šakački obračun tijekom utakmice između hokejaša Medveščaka i Bolzana u EBEL-u dobio je u srijedu epilog. Disciplinska komisija EBEL-a kaznila je Medveščakova Toma Zanoškog i Bolzanova Christophera De Sousu s po pet utakmica zabrane igranja i novčanom kaznom od 2500 eura.

Tučnjava između dvojice igrača započela je pred kamerama i novinarom HRT-a koji je htio uzeti izjavu. Sukob na ledu je sasvim uobičajena pojava, ali ovo je bilo nešto sasvim drugo, a na koncu su morali reagirati i redari i razdvojiti ratoborni dvojac.

Klub neće kažnjavati Zanoškog

“Tom Zanoški sudjelovao je u incidentu, točnije fizičkom obračunu izvan leda u trenutku kad je obavljao svoju dužnost davanja TV intervjua za potrebe TV prijenosa utakmice. Pod obavezu davanja TV intervjua ne podrazumijeva se verbalni niti fizički sukob s drugim igračem… Zanoški je samovoljno odlučio napustiti intervju i TV studio kako bi se verbalno i fizički obračunao s protivničkim igračem. Svojom je odlukom pridonio eskalaciji situacije, samovoljno ušavši u sukob i fizički obračun sa Sousom”, stoji između ostaloga u objašnjenu odluke Disciplinske komisije EBEL-a.

“Klub ovakvo ponašanje obojice igrača smatra nesportskim i neprimjerenim izvan hokejskog terena te ga ne tolerira. U ovom slučaju, u kojem je Tom Zanoški uredno obavljao svoje obaveze tijekom utakmice, a tijekom kojih je bio neprimjereno izazvan od protivničkog igrača, klub neće pokretati disciplinski postupak protiv svog igrača. Klub će uložiti dodatnu žalbu vodstvu EBEL-a na izrečenu kaznu”, izjavio je Ranko Vučinić, direktor komunikacija Medveščaka.

Povratak na Net.hr