Prljavi Austrijanci i suci uništili Medveščak!

KAC Klagenfurt je već u prvom susretu imao pomoć sudaca, a ona nije izostala ni u Zagrebu.

1.3.2011.
23:48
VOYO logo

Dvoboj je počeo loše za zagrebačku momčad i već u trećoj minuti Christoph Brander je svladao Roberta Kristana. Nakon toga u vrlo 'nabrijanoj' atmosferi na ledu, Wacey Rabbit je dobio lakta u glavu od suparničkog igrača i morao je napustiti igru. Prve vijest govore da je Medveščakov igrač pretrpio potres mozga, ali KAC-ov hokejaš za taj grubi nasrtaj nije dobio ni isključenje.

"Nije mi jasna odluka sudaca. U današnjem hokeju je svaki udarac u glavu, pogotovo ovako zakašnjeli, automatska suspenzija. Volio bih vidjeti što bi suci svirali da su bile obrnute uloge", Greg Day o prekršaju na Rabbitu.Tribine su poludjele na suce, a u 13. minuti i zbog izjednačenja. TJ Guidarelli se sjajno snašao pred suparničkim vratima i u mrežu pospremio odbijanac nakon udarca Franka Banhama. Igra se dodatno zaoštrila, pa je u prvoj četvrtini bilo ukupno 16 minuta isključenja za obje momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ulasku u drugu trećinu Medveščak je prenio dva igrača više, ali u igri 5 na 3 domaćini ipak nisu svladali vrlo dobrog vratara KAC-a Andyja Chioda. No, ono što im tada nije pošlo za rukom, uspjelo je Gregu Dayju u 24. minuti nakon solo prodora. Iako su suci dugo vijećali i pregledavali snimku, na kraju su potvrdili očigledno – da je pak prešao gol-liniju.

Medvjedi su zadržali vodstvo do isteka druge trećine ponajviše zahvaljujući opet fenomenalnom Kristanu, koji je samo u tom dijelu utakmice skupio 17 obrana. Slovenski vratar je nastavio s vrhunskim obranama i u posljednjoj trećini, no u 47. minuti je ipak kapitulirao, a strijelac za goste bio je Thomas Hundertpfund. "Don je igrao svoju igru, mislim da je prestrogo isključen, to nije bio prekršaj za dvije minute. Nažalost, iz toga smo primili gol koji nas je odveo u ovaj zaista težak poraz", Greg Day o ključnom isključenju MacLeana. U 54. minuti suci su opet imali dvostruki kriterij, isključili su Donalda MacLeana iako je Medveščakov igrač uzvratio na prljavi udarac suparnika. Gosti su iskoristili igrača više i zabili pobjednički gol u 56. minuti preko Brandnera. U finišu susreta Zagrepčani su uložili i posljednji atom snage u pokušaj izjednačenja, ali nisu uspjeli i KAC je u seriji na četiri pobjede poveo 2-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo