Ovaj veliki navijač Vatrenih nova je atrakcija u Zagrebu!

Medveščak nastavlja s popunjavanjem rostera za iduću sezonu.

6.6.2012.
10:44
VOYO logo

Anthony Yelovich rođen je 1988. u Cliftonu (New Jersey, SAD), a korijene vuče iz Hrvatske, točnije Dalmacije. Naime, njegovi baka i djeda potječu s otoka Kaprije kod Šibenika. U hokej se zaljubio već s tri godine kada je prvi put uskočio u klizaljke, a s pet ga je počeo trenirati.

Tijekom srednjoškolskih dana četiri je godine igrao za Srednju školu Clifton i jednu za The Gunnery. Godine 2006. bio je kapetan momčadi Clifton, a tada je srušio i pojedinačni rekord Cliftona za najboljeg strijelca sa 99 bodova (52 gola i 47 asistencije). Yelovich je dvaput zaredom bio proglašen i igračem godine države New Jersey, a 2005. dobio je plaketu od NHL momčadi New Jersey Devilsa za najboljeg igrača mjeseca srednjih škola. Tijekom sezone 2007./2008. nosio je dres New England Jr. Falconsa, sadašnji Springfield Pics, i igrao u EJHL-u (Eastern Junior Hockey League). Za Falconse je odigrao 41 utakmicu te postigao 30 bodova, 12 golova i 18 asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sezoni 2008./2009. Yelovich je zaigrao za sveučilišnu momčad Sacred Heart University koja se natječe u najvišem rangu američkog sveučilišnog sporta NCAA ligi. Debitantske sezone odigrao je 27 susreta i postigao pet bodova, sezone 2009./2010. odigrao ih je 37 i ostvario šest bodova (dva gola, četiri asistencije), sezone 2010./2011. u 33 utakmice postigao je 11 bodova (četiri gola, sedam asistencija), a protekle je u 35 utakmica upisao devet bodova (četiri gola i pet asistencija).

"Anthony Yelovich je diplomirao na Sveučilištu Sacred Heart koje se natječe u Diviziji 1 i ima jako dobar hokejaški program. Yelovic je odličan napadač koji je ujedno orijentiran i na obrambene zadaće. Energičan je i može igrati situacije s igračem manje te biti učinkovit protiv suparničkih najboljih linija. Izvrstan je timski igrač i drago mi je što će iduće sezone biti s nama", rekao je trener Medveščaka Marty Raymond o napadaču koji će iduće sezone u medvjeđem Brlogu odigrati svoju prvu profesionalnu sezonu, debitirati na europskom ledu i u EBEL-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Yelovicha kroz hokej i život vodi filozofija "stvari se ne događaju tako lako... za njih morate naporno raditi", najdraži citat mu je "pobjeda se dogodi kada se u jednom trenutku 10.000 sati učenje poklopi s prilikom", a tijekom ljetne pauze radi kao jedan od trenera u kampu Cutting Edge Ice Academy. Ovog će lipnja uz trenerski posao Yelovich uživati u još jednoj svojoj velikoj strasti. Naime, Anthony je strastveni navijač hrvatske nogometne reprezentacije te s nestrpljenjem čeka Euro 2012. kako bi ih bodrio uz mali ekran.

Osim Yelovicha, koji će nositi dres s brojem 27, ugovore s Medveščakom za iduću sezonu do sada su potpisali vratari Robert Kristan i Michael Ouzas, braniči Saša Martinović, Andy Sertich, Kenny MacAulay i Dennis Bozic te napadači Tom Zanoški, Alex Leavitt, Nathan Perkovich, Curtis Fraser i Adam Miller. Branič Sasha Pokulok odlučio se vratiti u Sjevernu Ameriku te iduću sezonu odraditi s Cornwall River Kingsima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo