HOĆE LI SPLIT OSTATI BEZ DOMAĆINSTVA EURA? / 'Još je dva dana ostalo do isteka roka, a dogovora još nema'

Image

Europsko prvenstvo u rukometu, koje se od 12. do 28. siječnja sljedeće godine održava u Hrvatskoj, kuca na vrata, a organizatori još nisu riješili jedan od glavnih problema.

20.11.2017.
13:15
VOYO logo

A on se zove Spaladium Arena. Kako pišu 24 sata EHF je dao rok gradovima domaćinima da do srijede potpišu sve ugovore i dobiju sve dozvole.

U Splitu dva dana prije roka situacija još uvijek nije čista jer Grad nije potpisao ugovor s tvrtkom koja vodi Spaladium Arenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, sporno je 140 tisuća kuna. Grad je pristao platiti 900 tisuća za dva tjedna, a potraživanja su 1 041 000 kuna. Stečajna upraviteljica Natalija Mladineo do te je brojke došla na temelju troškova tijekom SP-a 2009. pa bi iznos niži od tog značio stečaj za tvrtku TPN.

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

U navedenih 900 tisuća kuna uključeno je prikrivanje dijela fasade iz kojeg i danas viri armatura, ali i dodatni troškovi na semaforu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na financijsku situaciju u Spaladium Areni ne žele ulagati u to jer im nije potrebno za funkcioniranje.

Iz Hrvatskog rukomentog saveza potvrdili su da nisu potpisali ugovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"HRS i grad Split nisu potpisali ugovor o organizaciji Europskog prvenstva koje će se od 12. do 28. siječnja 2018. održati u Hrvatskoj. Budući da se Europskoj rukometnoj federaciji do ponedjeljka 27. studenog 2017. moraju dostaviti potpisani ugovori sa svim gradovima domaćinima prvenstva, Splitu je upućena požurnica te se pokušava dogovoriti potpisivanje ugovora".

Situaciju je pa prokomentirao predsjednik Saveza Tomislav Grahovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U zadnjih par dana veliki je pritisak Europske rukometne federacije prema Hrvatskom rukometnom savezu u smislu dostavljanja potpisanih ugovora sa svim gradovima organizatorima Europskog prvenstva. Imamo trenutno problem što iz grada Splita nemamo potpisan ugovor. Naime, mi taj ugovor trebamo do ponedjeljka dostaviti u EHF. Mi smo sa Splitom dogovorili sve uvjete iz ugovora, ali još formalno nismo dobili navedeni ugovor i pokušavamo što prije ishoditi potpisivanje. Prije deset dana je u Gradsko poglavarstvo Splita poslana požurnica da se ugovor potpiše. Nismo još dobili nikakav termin, a mi smo zbog toga morali zaustaviti daljnju prodaju ulaznica jer moramo predati potpisani ugovor da bi se sve nastavilo.“

fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo