ŽESTOKA REAKCIJA

HNS SE OBRUŠIO NA TORCIDU: ‘Nisu spremni na dijalog! To je potvrdilo i njihovo sramotno priopćenje’

U organizaciji Vijeća Europe i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta u srijedu je u Splitu održan Okrugli stol na temu ‘Dijaloga, odnosa i komunikacije s navijačima’.

Pred sami početak sastanka s temom sigurnosti na sportskim natjecanjaima predstavnici Torcide i Udruge Naš Hajduk napustili su okrugli stol nakon što je odbijen njihov zahtjev da na njemu budu i predstavnici HNS-a.

“Neprihvatljivo nam je raspravljati sa slugama apsolutnog gospodara nogometa u Hrvatskoj, čovjeka optuženog za pronevjeru više stotina milijuna kuna te smo ponudili nekoliko opcija kako bi se program ipak odradio. Kako nije bilo jasnog odgovora, naši predstavnici su organizatorima i sudionicima zahvalili na pozivu, predali materijale pripremljene za ovu priliku i kratko ih upoznali s više od desetljeća borbe protiv mafije u hrvatskom nogometu, te su napustili skup”, poručili su između ostalog predstavnici Torcide i Udruge naš Hajduk.

TORCIDA NAPUSTILA OKRUGLI STOL VIJEĆA EUROPE: ‘Suradnje s uzurpatorima hrvatskog nogometa neće biti’

Dan nakon ovog događaja stigla je i reakcije iz HNS-a.

“Nažalost, zanimljivi okrugli stol na kojem je otvoreno puno aktualnih tema prošao je bez sudjelovanja predstavnika navijačke udruge Torcida te udruge Naš Hajduk.

Naime, predstavnici tih dviju udruga, Damir Grujić i Slaven Tadić, na samom su početku postavili odlazak predstavnika HNS-a kao uvjet za daljnju suradnju. Takav ultimatum su predstavnici organizatora, Vijeća Europe i MZOS-a, rezolutno odbili, smatrajući kako sukladno dobroj europskoj praksi u dijalogu nema mjesta ultimatumima i uvjetima, a da je upravo dijalog jedini ispravan i mogući način rješavanja bilo kakvih neslaganja.

Hrvatska nogometna reprezentacija okupila se u Zagrebu uoči utakmica protiv Bugarske i Malte. Prve su to pripreme koje će voditi novi izbornik Ante Čačić i njegov kontrolor Romeo Jozak, a društvo je pozdraviti došao i predsjednik HNS-a i samoprozvani brend Davor Šuker.
Jedan od sudionika sastanka bio je Zorislav Srebrić.Foto: Marko Prpić/PIXSELL

Na taj način, predstavnici udruga Torcida i Naš Hajduk pokazali su međunarodnim institucijama, ali i hrvatskoj javnosti, da u ovom trenutku nisu spremni na bilo kakav dijalog, i otklonili mogućnost rješavanja problema na jedini demokratski način. To je potvrdilo i sramotno i uvredljivo priopćenje za javnost koje su zajednički objavili Torcida i Naš Hajduk.

U napuštanju Okruglog stola predstavnicima Našeg Hajduka i Torcide pridružio se i Hajdukov časnik za vezu s navijačima Kristian Petric.

Okrugli stol je tako nastavljen bez predstavnika Torcide, Našeg Hajduka i HNK Hajduk te je uspješno priveden kraju nakon niza zanimljivih izlaganja i diskusija na temu komunikacije između navijača i klubova, navijača i policije, navijača i lokalne zajednice te navijača i državnih institucija”, poručili su iz HNS-a čije cijelo priopćenje možete pročitati ovdje.

Povratak na Net.hr