[ANKETA] HNS JE IGNORIRAO BILO NACIJE: / Svi su željeli Prosinečkog, ali glas Zdravka Mamića opet je bio presudan?

Image
Foto: Pixell

Dvije godine nakon što je postao izbornikom hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić napustio je svoj položaj jer je doveo u pitanje plasman Vatrenih na Svjetsko prvenstvo u Rusiju.

8.10.2017.
10:50
Pixell
VOYO logo

Presudili su mu porazi od Islanda i Turske te remi s Finskom u pretposljednjoj utakmici kvalifikacija.

Tako se HNS našao u situaciji da u posljednjoj utakmici s Ukrajinom u Kijevu reprezentaciju vodi novi izbornik. U svakom slučaju situacija na koju nismo navikli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Da su stvari posložene kako treba do ovog ne bi niti došli. Prevagnuo je manjak stručnosti i kriterija onih koji vode hrvatski nogomet. Kod nas kriteriji ne postoje, oni se svode na to da se pije u istom kafiću ili da su članovi HDZ-a. Znate li tko je u stručnom odboru? Niti jedan stručni čovjek. Kriterija nema. Oni koji imaju najmanje stručnog znanja svjesni su da je najmanji problem u Anti Čačiću", oštar je u komentaru bio stručni suradnik HRT-a Joško Jeličić.

Usput je poručio kako vodstvo HNS ne sluša bilo naroda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad vas vodi novac i kad ste dovoljni sami sebi, kad ne osluškujete bilo navijačkog puka onda je sve improvizacija. Nije problem u izbornicima već u sustavu koji je postavljen tako što jest”, smatra Jeličić.

A bilo naroda zasigurno nije bilo kriterij pri izboru Zlatka Dalića na mjesto prvog čovjeka stručnog stožera reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Godinama navijači u u svim anketama poručuju kako žele Roberta Prosinečkog za izbornika. Tako je bilo i u subotu kada je procurila vijest o smjeni Ante Čačića. U anketi Net.hr-a Prosinečki je uvjerljivo prva želja navijača s preko 45% glasova, dok je Dalić dobio manje od pet posto.

Image
[ANKETA] TKO BI TREBAO NASLIJEDITI ČAČIĆA? /

Jedno ime navijači već godinama žele vidjeti na klupi Vatrenih

Image
[ANKETA] TKO BI TREBAO NASLIJEDITI ČAČIĆA? /

Jedno ime navijači već godinama žele vidjeti na klupi Vatrenih

Image
Image

Stoga postavlja se logično pitanje što je ovog puta presudilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na brzinu kojom je HNS imenovao Dalića, nemoguće je ne pomisliti da je kontakt s njim postojao od ranije i da se ovo već spremalo. Kao da samo čekao novi Čačićev kiks, a on se i dogodio i to u najnezgodnije vrijeme.

Jutarnji list u nedjelju piše da je Damir Mišković poslije susreta s Finkom predložio Davoru Šukeru da Vatrene u Kijevu vodi Matjaž Kek. Taj je prijedlog odbijen, jer je navodno Čačićeva zamjena odavno već bila spremna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isti izvor tvrdi kako svoje prste u imenovanju Dalića ponajviše ima Zdravko Mamić. Jer, napravio je aktualni izbornik navodno uslugu njegovom bratu kad je nagovorio gazde Al-Aina, njegova bivšeg kluba, da na klupu postave Zorana Mamića. Velika je to usluga bila jer je ipak riječ o 'azijskom Real Madridu'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema tome Mamić je sada navodno iskoristio priliku pa se odužio Daliću.

Ova priča itekako ide u prilog Jeličićevoj tvrdnji s početka teksta da kod nas kriteriji ne postoje te da oni svode na to da se pije u istom kafiću ili da su članovi HDZ-a....

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo