HNS DOGOVORIO SPEKTAKULARNU GENERALKU ZA SP: / Vatreni protiv Brazila na slavnom stadionu

Image
Foto: AFP

Hrvatska i Brazil posljednji su se put susreli na Svjetskom prvenstvu 2014. kada su Neymar i društvo slavili u prvoj utakmici grupne faze.

28.12.2017.
9:54
AFP
VOYO logo

Nakon što su Vatreni uspješno odradili dodatne kvalifikacije i izborili plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji HNS je počeo dogovarati prijateljske utakmice koje bi izborniku Zlatku Daliću trebale pomoći da što bolje pripremi reprezentaciju za susrete s Argentinom, Islandom i Nigerijom. Vatreni će u ožujku ponovno gostovati u SAD-u gdje će u najjačem sastavu odigrati dvije prijateljske utakmice protiv Perua i Meksika.

"Iznimno sam zadovoljan s ovim dvjema dogovorenim utakmicama. Peru i Meksiko vrlo su snažne momčadi, a njihov stil igre bit će nam jako dobra priprema za utakmice na Svjetskom prvenstvu, posebno za onu s Argentinom. Vjerujem da će nas doći bodriti velik broj hrvatskih navijača, a vrhunski stadioni, sjajna atmosfera i odlični protivnici sigurno će biti i odličan motiv mojim igračima da uz maksimalan pristup odrade ove dvije prijateljske utakmice jer znamo da se radi o vrlo važnim provjerama za Svjetsko prvenstvo", istaknuo je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Generalna proba s Brazilom

Iako je riječ o spektakularnim suparnicima, ono što bi moglo uslijediti nakon toga je sam vrh. Naime, Novi list je u četvrtak objavio da će Vatreni potkraj svibnja odmjeriti snage s peterostrukim svjetskim prvacima - reprezentacijom Brazila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodstvo Saveza dogovorilo je navodno sve uvjete odigravanja susreta osim točnog datuma i mjesta odigravanja. Za sada je najizglednije da će se utakmica odigrati u Engleskoj, a kandidati su Chelseajev Stamford Bridge i Liverpoolov Anfield.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povijest međusobnih ogleda

Hrvatska i Brazil posljednji su se put susreli na Svjetskom prvenstvu 2014. kada su Neymar i društvo slavili u prvoj utakmici grupne faze. I 2006. su dvije reprezentacija otvorile SP u Njemačkoj. Godinu dana ranije Brazil je pak gostovao na Poljudu u sklopu HNS-ove kampanje za domaćinstvo Eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok bi Brazil trebao pomoći Daliću da se pripremi za Argentinu, Vatreni bi Titeu trebali pomoći da se spreme za Srbiju. Te dvije reprezentacije će također međusobno odraditi generalnu probu kako bi se pripremili za Hrvatsku, odnosno Selecao.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo