Henman: Novak je i dalje prvi reket!

„To niko ne sme da zaboravi“

22.8.2013.
13:13
VOYO logo

Bivši britanski teniser Tin Henman smatra da je Rafael Nadal favorit na US Openu, ali da dobru šansu da osvoje trofej imaju i Novak Đoković i Endi Mari.

Poslednji Gren slem turnir počinje sledećeg ponedeljka i traje do 9. septembra. Titulu u Njujorku brani Mari, koji je prošle godine posle pet setova dobio Đokovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Novak je i dalje 1. reket, to niko ne sme da zaboravi. Pobedio je Marija na Australijan Openu, igrao je u finalu Rolan Garosa i Vimbldona, tako da je ova sezona veoma dobra za njega -, rekao je Henman.

Henman je istakao da uprkos ranim porazima u Montrealu i Sinsinatiju, Mari može da odigra sjajno na US Openu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Ne pridajem veliki značaj tim turnirima, Endi će definitivno biti spreman za US Open. Sada je ušao u novu fazu i čak mislim da će imati veće samopouzdanje nego prošle godine -, istakao je Henman.

Britanac ističe da Marija, pored Đokovića, čeka velika konkurencija i u Nadalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Rafa je imao problema na Vimbldonu, ali uprkos tome ovo je neverovatna sezona za njega. Posebno zbog novog trijumfa na Rolan Garosu. Tvrda podloga bi trebalo da mu odgovara, to se videlo poslednjih nedelja. Rekao bih da je on glavni favorit. Nije broj jedan u ovom trenutku, ali je najbolji igrač ove godine. Fenomenalno je da je zabeležio samo tri poraza -, naglasio je Henman.

Iako su za Henmana najbolja trojica favoriti, on ističe da bi Rodžer Federer mogao da priredi veliko iznenađenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Nikada ne treba otpisivati Rodžera. Da, ima 32 godine, ali jedan loš Gren slem u deset godina ne znači da je sve gotovo. Ako bude spreman, mogao bi da bude prava pretnja u Njujorku -, istakao je

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo