HAMILTON STIGAO DO 96. POLE POSITIONA: / Dođe li u nedjelju do pobjede izjednačit će se sa Schumacherom

Image
Foto: Profimedia

Utrka za VN Rusije na programu je u 13.10 sati

26.9.2020.
15:57
Profimedia
VOYO logo

Aktualni svjetski prvak u formuli 1 Britanac LewisHamilton (Mercedes) startat će s prve pozicije u utrku za Veliku nagradu Rusije u Sočiju u nedjelju.

Hamilton je do svog 96. "pole positiona" u karijeri stigao s više od pola sekunde boljim vremenom od drugog Nizozemca Maxa Verstappena (Red Bull-Honda) u posljednjoj trećoj fazi kvalifikacija, no Brritanac je umalo "zapeo" u drugoj fazi. Naime, u posljednji je trenutak ušao u svoj brzi krug u kojemu je ostvario četvrtio vrijeme druge faze i ušao među 10 vozača koji su nastavili kvalifikacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U slučaju pobjede u Sočiju u nedjelju Hamilton će se izjednačiti s Nijemcem MichaelomSchumacherom na prvom mjestu po broju pobjeda u karijeri. Schumacher ih trenutačno ima 91, a Hamilton 90.

Kvalifikacije je obilježila i nesreća njemačkog vozača Sebastiana Vettela (Ferrari) koji se tijekom druge faze zaletio u zaštitnu ogradu pa su kvalifikacije bile prekinute. Vettel je prošao bez ozljeda, no krenut će sa 15. pozicije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

REZULTATI KVALIFIKACIJA:

1. Lewis Hamilton (VB/Mercedes) 2. Max Verstappen (Niz/Red Bull-Honda) 3. Valtteri Bottas (Fin/Mercedes) 4. Sergio Pérez (Mek/Racing Point-Mercedes) 5. Daniel Ricciardo (Aus/Renault) 6. Carlos Sainz Jr (Špa/McLaren-Renault) 7. Esteban Ocon (Fra/Renault) 8. Lando Norris (VB/McLaren-Renault) 9. Pierre Gasly (Fra/AlphaTauri-Honda) 10. Alexander Albon (Taj/Red Bull-Honda)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo